Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Κορωνοϊός - 'Αγιος Νικόλαος: Κλείνει τμήμα δημοτικού σχολείου - Έντεκα μαθητές βρέθηκαν θετικοί

 https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/2/files/2021-04-11/sxoleio_dimotiko_mathitis.jpg

Αναστέλλετε από σήμερα, Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, η λειτουργία του τμήματος ΣΤ’ 2 του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Αγ. Νικολάου, καθώς σε σύνολο 18 μαθητών βρέθηκαν 11 θετικοί στη νόσο Covid-19.Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του τμήματος και του σχολείου.

Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σε ανάλογα περιστατικά:

Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα. Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας ενημερώνει πρώτα τον Διευθυντή της οικείας Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, εν συνεχεία τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή τον αντικαταστάτη του και τέλος τον ΕΟΔΥ. Εφόσον αποφασιστεί η διακοπή της λειτουργίας Τμήματος ή Τμημάτων του σχολείου ή όλης της Σχολικής Μονάδας, ενημερώνεται ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας και με την ευθύνη του οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς.

Επίσης, με την ευθύνη του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου η πληροφορία για τη διακοπή αυτή.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας