Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Με επιτυχία ο επίσημος αγώνας Ε.Ι.Ο. GR Wave Festival Faneromeni 2021

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο επίσημος αγώνας Ε.Ι.Ο. GR Wave Festival Faneromeni 2021 ο οποίος διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Ομίλου Ιστιοσανίδας Ηρακλείου και του Συλλόγου εξωτερικών δραστηριοτήτων ΣΕΔΑ ΖΩΗ και πραγματοποιήθηκε στην Ανάληψη Παπαδιόκαμπου Φανερωμένης Σητείας στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2021 για δεύτερη συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 18 αθλητές οι οποίοι μας έκαναν την τιμή ερχόμενοι από όλη την Κρήτη,  την Αθήνα αλλά και από Αυστρία και Γερμανία και οι οποίοι αγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες (γενική αντρών και master). Οι συμμετέχοντες κρίθηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς της PWA σε δύο διαφορετικά άλματα και ένα εκλογικό στο κύμα (wave riding).

Η έναρξη της αθλητικής γιορτής έγινε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου όπου επικράτησαν άνεμοι έντασης 6 beaufort με κυματισμό έως 2,5 μέτρα. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου οι συνθήκες ήταν ελαφρώς πιο ήπιες, με τους αθλητές να ρίχνονται στον απαιτητικό και μόνο για προχωρημένους θαλάσσιο στίβο της παραλίας Φανερωμένης Σητείας προκειμένου να εντυπωσιάσουν κριτές και κοινό.

Οι καλές καιρικές συνθήκες καθώς και το υψηλό επίπεδο των αθλητών, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του αγώνα με τις αναμετρήσεις να είναι πολύ κοντά και ουσιαστικά να κρίνονται στο μισό βαθμό. Η προσέλευση κόσμου ήταν μεγάλη και αξιοσημείωτο το γεγονός ότι παρευρέθηκε πλήθος οικογενειών με μικρά παιδιά, δείχνοντας πως το ενδιαφέρον του κόσμου για το ναυταθλητισμό όλο και μεγαλώνει!

Το Σάββατο 2/10 οι μάχες μέσα στο νερό ξεκίνησαν στις 12:00 με τους αθλητές να μπαίνουν γεμάτοι όρεξη και ενέργεια και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Μετά από 4 ώρες απανωτών αναμετρήσεων καταλήξαμε στον μικρο τελικό όπου αναμετρήθηκαν Σπανόπουλος και Αζάς για την 3η & 4η θέση προσφέροντας και οι δύο αθλητές φοβερό θέαμα με ψηλά backloops, tabletops και forwards αλλά και πολύ ωραία waverides, με τον Σπανόπουλο να επικρατεί και να κερδίζει την Τρίτη θέση του πρώτου γύρου. Στον μεγάλο τελικό είχαμε την αναμέτρηση μεταξύ Απαλαγάκη και Sammer για να βρούμε τον νικητή του πρώτου γύρου. Και οι δύο αθλητές μπήκαν μέσα αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό φανηκε από τα πολύ ψηλά και καλά εκτελεσμένα Backloops, forwards, tabletops, αλλά και τα πολύ δυναμικά waverides με απότομες στροφές, και aerials τα οποία σε συνδυασμό με τα one footed Backloops + Forwards έδωσαν την νίκη στον Απαλαγάκη. Το απόγευμα του Σαββάτου αγωνίστηκαν οι αθλητές τις κατηγορίας Master με τους Γαλετάκης (1ος), Αντωνακάκης (2ος), Μαρκάκης (3ος) να είναι οι 3 πρώτοι νικητές της κατηγορίας.

Την Κυριακή 3/10 ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος όπου οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν την τελική τους θέση ή ακόμα και να διεκδικήσουν την νίκη. Οι μάχες ήταν πολύ δυνατές και αξίζουν να αναφερθούν οι αποδόσεις των Αγγελάκη-Μαστοράκη- Κωστόπουλου-Νερατζούλη και Λαδάκη οπου πρόσφεραν υπέροχο θέαμα και κατέκτησαν τις θέσεις από 6 έως 10 αντίστοιχα. Ένα δυνατό comeback ήταν του Βαρδάκη όπου κατάφερε να διορθώσει το αποτέλεσμα της πρώτης μέρας και να σκαρφαλώσει στην Πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης αφού τον σταμάτησε τελικά ο ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια Αζάς. Στην 3η θέση κατέληξε ο Σπανόπουλος κερδίζοντας σε ένα πολύ δυνατό heat τον ταλαντούχο Αζά, όμως δεν κατάφερε για λίγο να κερδίσει τον Sammer ο οποίος ήταν σε φόρμα και έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Απαλαγάκη για δεύτερη φορά. Σε αυτόν τον τελικό είχαμε πολύ θέαμα και ένταση με τον Sammer να πιέζει και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να κερδίσει στην δεύτερη ευκαιρία αλλά ο Απαλαγάκης απάντησε με ένα πολύ σταθερό heat, εκτελώντας πολύ τεχνικές φιγούρες και rides και κατάφερε να κρατηθεί βαθμολογικά μπροστά από τον Sammer με αποτέλεσμα να υπερασπίζεται την νίκη της πρώτης μέρας και να είναι ο μεγάλος Νικητής του διημέρου!

Αξίζει να αναφερθεί πως ο φετινός αγώνας είχε και τη συμμετοχή δύο νέων αθλητών (κάτω των 18 ετών) και συγκεκριμένα του Νικήτα Μαστοράκη και του Κωνσταντίνου Λαδάκη καθώς και για πρώτη φορά γυναικεία συμμετοχή αυτή της νεαρής και ταλαντούχας Όλγας Πυθαρούλη. Τέτοιες συμμετοχές μας χαροποιούν ιδιαιτέρως αφήνοντας αισιόδοξες «υποσχέσεις» για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

 

Συγκεκριμένα, η κατάταξη των αθλητών βάσει αποτελεσμάτων έχει ως εξής:

Γενική Ανδρών- Γυναικών

1) Δημήτρης Απαλαγάκης

2) Chris Sammer

3) Δημήτρης Σπανόπουλος

4) Ορέστης Αζάς

5) Μανώλης Βαρδάκης

6) Νίκος Αγγελάκης

7) Νικήτας Μαστοράκης

8) Κώστας Κωστόπουλος

9) Μάνος Νερατζούλης

10) Κωνσταντίνος Λαδάκης

11) Νίκος Καρπαθάκης

12) Βαγγέλης Χατόγλου

13) Όλγα Πυθαρούλη

14) Μανώλης Καπαράκης

 

Κατηγορία Master 40+

1) Γιώργος Γαλετάκης

2) Κώστας Αντωνακάκης

3) Νίκος Μαρκάκης

4) Νικηφόρος Διακάκης

5) Νίκος Διακάκης

 

Ακολούθησαν οι απονομές με κύπελλα (χορηγίας του Ομίλου Ιστιοσανίδας Ηρακλείου) για τους τρεις πρώτους νικητές των κατηγοριών, χρηματικά έπαθλα για τους 3 πρώτους της κατηγορίας γενικής ανδρών- γυναικών αξίας 300 ευρώ καθώς και δωράκια για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Το θέαμα συνεχίστηκε και μετά τις απονομές με ένα εκτός προγράμματος Super Session (χωρίς βαθμολογική αξία) από τους καλύτερους αθλητές με εντυπωσιακά άλματα, aerials και wave riding όπου φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία αφενός να απολαύσουν για λίγο ακόμα τον εξαιρετικό θαλάσσιο στίβο για wave wind surfing της Φανερωμένης αλλά και επιπροσθέτως να ευχαριστήσουν τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει.

 

Η μεγάλη αυτή ναυταθλητική γιορτή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεισφορά και ενεργοποίηση πλήθους ανθρώπων και φορέων που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ανάδειξη του αθλήματος του wind surfing αλλά και της περιοχής Σητείας, η οποία αποτελεί αναντίρρητα ένα ονειρεμένο προορισμό με ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Συγκεκριμένα:

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο Αγγελάκη που συνέβαλε καθοριστικά σε όλα τα επίπεδα της διοργάνωσης.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές Χριστίνα Χρυσούλα, Μάνο Κολυδάκη, Γιάννη Σπυριδάκη και Στεφανία Ξενικάκη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Μιχάλη Φαρσάρη, Γιώργο Γαλετάκη και Νίκο Αγγελάκη που επιτέλεσαν επιτυχώς τα καθήκοντα της κριτικής επιτροπής.

Ευχαριστούμε πολύ τον επαγγελματία ναυαγοσώστη Χάρη Χνάρη που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν καθοριστικός στα θέματα ασφαλείας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Derek Boyd για τις υπέροχες φωτογραφίες του!

Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο Κοινότητας Χαμεζίου καθώς και τη Μορφωτική Στέγη Χαμεζίου.

Ευχαριστούμε πολύ τον όμιλο εξωτερικών δραστηριοτήτων ΣΕΔΑ ΖΩΗ.

Ευχαριστούμε πολύ το Λιμεναρχείο Σητείας για την αμέριστη στήριξή του σε κάθε προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε πολύ και όλα τα ΜΜΕ της περιοχής που επιδεικνύουν πάντα τις δράσεις μας και κάνουν γνωστή κάθε προσπάθειά μας για ανάδειξη του τόπου και των δραστηριοτήτων του.

Ευχαριστούμε πολύ τον ΔΟΚΑΣ Σητείας.

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς

σε διαμονή, μετακίνηση, φαγητά ,ποτά και χρηματικά έπαθλα:

 

ΑΝΕΚ Blue Star Ferries

Super Market Χαλκιαδάκης

Κάβα Βιτσεντζάκης

Surfmarket

Porto Belis Travel

Ξενοδοχείο Ίτανος

Ξενοδοχείο Elysse

Ξενοδοχείο Φλοίσβος

Και τους Δωροθέτες:

Surfmarket, Minos Board Shop, Gone Surfing Crete, Αγγελάκης Νίκος (μπανάνες), Ammoudi Watersports, Ρακάδικο Μεράκι, Ρακάδικο Οινωδείον, Ρακάδικο του Αντώνη, Καφέ Εν Πλω.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον φίλο και λάτρη της περιοχής Uros Ule, που έχασε πρόσφατα τη ζωή του σε πτήση με wingsuit.

 

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος & ΔΣ

Ναυτικού Ομίλου Σητείας

 

Πηγή : Ανατολή



Συνολικες προβολες σελιδας