Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Γ.Πλακιωτάκης : Άμεσα καταγραφή ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 

Καθησυχαστικοί   ως προς την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας  και με διαβεβαιώσεις για την πλήρη καταγραφή ζημιών σε δημόσια κτίρια και ιδιωτικές επιχειρήσεις με άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους σοβαρά πληγέντες, εμφανίστηκαν ο Υπουργός  Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και ο Δήμαρχος Σητείας, στην πρώτη επόπτευση περιοχών του Δήμου, για  να διαπιστωθεί το εύρος των ζημιών από τα 6.3 ρίχτερ.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τους χώρους που στεγάζεται το ΚΔΑΠ, σχολικές δομές,  περιοχές του Ξεροκάμπου και της Ζήρου.

Κοινή διαπίστωση πως η Σητεία άντεξε, αφού υπάρχουν μεν επιμέρους ζημιές που δεν χαρακτηρίζονται σοβαρές και μπορούν  να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Ωστόσο, την καθαρή και  πλήρη εικόνα θα δώσει ο τεχνικός έλεγχος που αρχίζει αύριο από  δύο κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, που θα καταγράψουν αναλυτικά  και μεθοδικά τις επιπτώσεις της σεισμικής  δραστηριότητας στις δημόσιες δομές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Γ. Πλακιωτάκης : Πλήρης και αποτελεσματική στήριξη από την πολιτεία 

Από τον χώρο του Ξερόκαμπου, από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που έχει καταρρεύσει, ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την αναστήλωση του ναού, από τον  εφοπλιστή Θ. Μαρτίνο. Όπως είπε,« σε επικοινωνία που είχα σήμερα το πρωί με τον εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο, αποδέχθηκε την πρότασή μου και θα αποκαταστήσει πλήρως τον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο στη Σητεία. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την συνεισφορά του. Πολύ σύντομα, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους πιστούς και θα είναι ακόμη καλύτερο από πριν»

Τον Υπουργό ευχαρίστησε o παριστάμενος Μητροπολίτης Ιεραπίτνης και Σητείας κ.Κίριλλος

Ο υπουργός  διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει πλήρης  στήριξη  των πληγέντων, και δήλωσε πως «ήρθαμε σήμερα εδώ για να συμβάλουμε στην προώθηση λύσεων αλλά και για να στηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί».

Ο υπουργός ενημέρωσε τους κατοίκους «να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας και να τους διαβεβαιώσω ότι η στήριξη και η αρωγή της πολιτείας θα είναι και πλήρης και αποτελεσματική».

 Η σεισμική δραστηριότητα εκτονώνεται στην θάλασσα

Πολλές  ερωτήσεις δέχτηκαν και οι τρεις για την μετασεισμική ακολουθία,  πιο σωστά ,για την απουσία μετασεισμικής δραστηριότητας.

Παραπέμποντας στους ειδικούς και τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα που  βρέθηκε στην Σητεία, εμφανίστηκαν , καθησυχαστικοί, μεταφέροντας την εκτίμηση πως ο σεισμός εκτονώνεται στην θάλασσα. Πάντως, η περιοχή, βρίσκεται σε παρατήρηση αφού το γεγονός θεωρείται πως είναι σε εξέλιξη.

Σε αυτό, αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Π. Προστασίας Ε. Τουρνάς και ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης,  μαζί με την καλή εικόνα που φαίνεται να υπάρχει . Ειδική ερώτηση για την κατάσταση των σχολείων δέχτηκε ο Γ. Ζερβάκης, που μίλησε για μικρές και αντιμετωπίσιμες ζημιές .

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας