Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Αντί για προσλήψεις κλείνει τμήματα και υποβαθμίζει σχολεία

 


Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας επιχειρούν, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να υποβαθμίσουν σχολεία, να συγχωνεύσουν τμήματα σχολείων και να προχωρήσουν σε συγχώνευση τμημάτων.

Αντί το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικές ανάγκες, προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, με τεχνάσματα και τερτίπια που επιφέρουν αρνητικές παιδαγωγικές συνέπειες, με συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς.

Η κα Κεραμέως, που πλέον είναι φανερό ότι βρίσκεται σε πανικό από τη μαζική απόρριψη της εκπαιδευτικής πολιτικής της και της κυβέρνησης της ΝΔ με το συγκλονιστικό 75% συμμετοχής των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χθεσινή 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία, την προηγούμενη βδομάδα έριξε την ευθύνη για τα κενά στους εκπαιδευτικούς που «αρρωσταίνουν και παίρνουν άδειες», και την ερχόμενη βδομάδα θα προχωρήσει μαζικά σε μείωση τμημάτων για να «ωραιοποιήσει» την κατάσταση.

Είναι πρωτοφανές για την εκπαιδευτική διαδικασία και την παιδαγωγική επιστήμη οι μαθητές, που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, να υποχρεωθούν ν’ αλλάξουν εκπαιδευτικό και τμήμα με δυσχερέστερες συνθήκες, καθώς μιλάμε για συγχωνεύσεις τμημάτων. Παράλληλα, αναγκάζονται πολλοί νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοι σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, ανατρέποντας τον εργασιακό και οικογενειακό τους προγραμματισμό. Επιτέλους, στο Υπουργείο Παιδείας οφείλουν να καταλάβουν πως πίσω από τους αριθμούς που εμφανίζονται στο Myschool, υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για να επιβιώσουν με πενιχρούς μισθούς και εν μέσω ενός τεράστιου κύματος ακρίβειας.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων»

  • Καταγγέλλουμε την υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

  • Καλούμε τη ΔΟΕ να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της πολιτικής των συγχωνεύσεων της Υπουργού, του αυταρχισμού και της αλαζονείας,

  • Απαιτούμε να παύσουν οι αντιπαιδαγωγικές και υγειονομικά προβληματικές ενέργειες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, που οδηγούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

 







Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας



Αλεξάκης Αλέξανδρος Σαντιμπαντάκη Ελένη

Συνολικες προβολες σελιδας