Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Η αγορά προετοιμάζεται για την ερχόμενη χειμερινή σαιζόν

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για την επικείμενη χειμερινή σαιζόν βρίσκεται η αγορά της Σητείας. «Ο Σεπτέμβριος ολοκληρώθηκε και διανύουμε το μεταβατικό στάδιο από την θερινή προς την χειμερινή σεζόν

και όλα τα καταστήματα προετοιμάζονται έχοντας νέες παραλαβές και εμπορεύματα ώστε μέσα από μία πληθώρα προϊόντων να καλύψουμε τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και την επόμενη περίοδο», ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Μάρω Νικητάκη.

«Η αγορά της Σητείας», πρόσθεσε, «πέραν της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων που διαθέτει, των καλών τιμών και της φιλικής εξυπηρέτησης, είναι οργανωμένη και μαζεμένη, δίνοντας την δυνατότητα άμεσης και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτησης στο καταναλωτικό κοινό. Αυτό είναι κοινά αποδεκτό, όχι μόνο από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους επισκέπτες.

Πολλοί είναι δε οι ετεροδημότες που κάθε χρόνο επιλέγουν την αγορά της Σητείας για να κάνουν τα ψώνια τους, όπως συνέβη και φέτος. Επίσης γενικότερα οι Έλληνες – από διάφορα μέρη της χώρας- που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή επιλέγουν τα τοπικά καταστήματα για να κάνουν τις αγορές τους. Κινητικότητα στην αγορά της Σητείας παρατηρείται -ιδίως τον μήνα που διανύουμε, όπως συμβαίνει και φέτος- και από επισκέπτες του εξωτερικού που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Σητεία. Η προηγούμενες ημέρες ήταν από εκείνες που η παρουσία τουριστών με ψώνια ανά χείρας ήταν αισθητή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης».

 

Μία καλή καλοκαιρινή σεζόν

«Το πρόσημο της φετινής θερινής σαιζόν», συνέχισε, «χαρακτηρίζεται θετικό, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στην μεγάλη επισκεψιμότητα, που είχε φέτος ευρύτερα η περιοχή της Σητείας. Βέβαια προτεραιότητα του κόσμου ήταν η διαμονή και η σίτιση, η έξοδος. Είχε ανάγκη ο κόσμος να βγει έξω, να περάσει καλά. Όμως υπήρξε και κάποια κινητικότητα στο λιανεμπόριο.

Επίσης ένας άλλος παράγοντας που συμβάλει στο θετικό πρόσημο της κίνησης, ήταν ότι φέτος υπήρξαν και κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμοι, βαπτίσεις, άρα ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν. Και μπορεί να έγιναν με περιορισμούς σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσκεκλημένων, ωστόσο πραγματοποιήθηκαν κοινωνικές εκδηλώσεις φέτος σε αντίθεση με πέρυσι, στην Σητεία.

Γενικά λοιπόν ήταν μία καλή σεζόν μπορούμε να πούμε, καλύτερη από πέρυσι. Η μεγάλη επισκεψιμότητα Ελλήνων είναι σημαντικό στοιχείο της φετινής περιόδου. Οι καλές κριτικές των επισκεπτών είναι επίσης πολύ θετικό. Μακάρι το ίδιο καλά και καλύτερα να είναι και την επόμενη χρονιά τα δεδομένα για την περιοχή μας».

 

Ευχές για τη χειμερινή περίοδο

«Και για τη συνέχεια η ευχή είναι να εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, δεδομένου ότι εξακολουθούμε να βιώνουμε συνθήκες πανδημίας. Αυτό που όλοι θέλουμε είναι αφ’ ενός να κυλήσει ομαλά το επόμενο διάστημα του φθινοπώρου και του χειμώνα, με πρώτιστο την υγεία όλου του κόσμου. Από ‘κει κι έπειτα να μην χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα καταστήματα διότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν ολική καταστροφή για τον εμπορικό κόσμο, χωρίς περιθώρια αντιστροφής πλέον της κατάστασης.

Δυσκολίες υπάρχουν έτσι κι αλλιώς. Οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες. Είμαστε στο δεύτερο χρόνο πανδημίας. Είχαμε μεγάλα lockdown και αυτά δε μπορούν να ισοσκελιστούν με την όποια παραπάνω κίνηση της θερινής περιόδου. Τα καταστήματα ήταν μεν ανοικτά από κάποια στιγμή και έπειτα, όμως δε σημαίνει ότι λειτουργούσαν με συνθήκες κανονικότητας, είναι πληττόμενες επιχειρήσεις.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Τώρα ο φόβος μας είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Ζητούμενο είναι να μην κλείσουν και πάλι τα καταστήματα. Υπάρχει προβληματισμός, υπάρχει ανησυχία, χρειάζεται προσοχή από όλους μας και μακάρι να έχουμε μία ομαλή χειμερινή περίοδο, για όλους», κατέληξε η κ. Νικητάκη.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή: Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας