Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Κανονικά ξεκινάει φέτος η λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Σητείας

 

Με θετικά δεδομένα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και για το ΕΕΕΕΚ Σητείας. Η σχολική δομή ειδικής αγωγής είναι σχεδόν πλήρως στελεχωμένη με προσωπικό, άρα λειτουργεί με κανονικό πρόγραμμα, από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας χρονιάς.

Και μπορεί αυτό να είναι αυτονόητο, όμως δεν συμβαίνει κάθε χρόνο. Δεν είναι εξάλλου λίγες οι χρονιές που η σχολική μονάδα δεν έχει στελεχωθεί πλήρως ούτε τα Χριστούγεννα ή έχει ολοκληρωθεί η χρονιά με ελλείψεις προσωπικού.

«Φέτος λοιπόν το ΕΕΕΕΚ», ανέφερε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Δρετάκη, «ξεκινά την λειτουργία του με κανονικό πρόγραμμα. Θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα εργαστήριά μας, επιτέλους από την πρώτη ημέρα.

Το σχολείο είναι στελεχωμένο με εκπαιδευτικούς, φιλόλογο, μαθηματικό, εκπαιδευτικό καλλιτεχνικών σπουδών, κοινωνιολόγο, γυμναστή, δύο κηπουρικής, δύο μαγειρικής. Δεν υπάρχει ακόμα εκπαιδευτικός πληροφορικής.

Τα παιδιά που φοιτούν φέτος στο ΕΕΕΕΚ Σητείας είναι δώδεκα. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και φέτος, δεδομένης της συνέχισης της πανδημίας, στα μέτρα προστασίας, τα οποία τηρούνται ευλαβικά.

Η πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι εμβολιασμένη, όπως επίσης και κάποιοι μαθητές.»

 

Η ακαταλληλότητα του κτηρίου

«Διαχρονικό -δυστυχώς- πρόβλημα και ζητούμενο για το ΕΕΕΕΚ Σητείας», συνέχισε, «είναι το κτηριακό, αφού -ως γνωστόν- το υπάρχον κτήριο και παρά τις πολλές παρεμβάσεις, που έχουν γίνει, δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου.

Το αίτημα για ανέγερση μίας μονάδας ειδικής αγωγής με όλα τα απαιτούμενα είναι πάγιο αίτημά μας, δεδομένου ότι το σχολικό κτήριο δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός κανονικού σχολείου. Ωστόσο στις παρούσες συνθήκες περιμένουμε την βοήθεια της πολιτείας για τοποθέτηση μίας ακόμα προκάτ αίθουσας, για να στεγαστεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό, Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός».

Τέλος η κ. Δρετάκη ευχήθηκε σε όλους μία καλή σχολική χρονιά και «ακόμα να πλησιάζει το τέλος της ταλαιπωρίας όλων μας λόγω covid, για να μπορέσουμε να χαρούμε ξανά ξέγνοιαστες σχολικές μέρες, δημιουργικές και χαρούμενες μαζί με τους μαθητές μας».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Από το ΕΕΕΕΚ Σητείας

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας