Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρισμός στην Κρήτη: Αισθητή η απουσία Ρώσων, Σκανδιναβών & Βρετανών φέτος στο νησί

 https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2020-01-23/tourismos3.jpg

Ποιες χώρες «έσωσαν» φέτος την τουριστική σεζόν

Η απουσία τουριστών από την Ρωσία, Σκανδιναβία και Μεγάλη Βρετανία, ήταν αρκετή για να προκαλέσει στο Ρέθυμνο και τη δυτική Κρήτη εν γένει σοβαρές απώλειες στα έσοδα των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου.

Με βάση τα όσα σημείωσε - στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας - ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Μανόλης Τσακαλάκης οι περιορισμοί λόγω πανδημίας, εμπόδισαν τους τουρίστες από τις βασικές αυτές «αιμοδότριες» χώρες να επισκεφθούν την Ελλάδα και το Ρέθυμνο. 

Ωστόσο η Γερμανία, η Αυστρία και η Πολωνία φαίνεται πως αντισταθμίζουν την απώλεια βάζοντας κυριολεκτικά «πλάτη», με τα αποτελέσματα να είναι αξιοσημείωτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την πορεία της τουριστικής σεζόν στο Ρέθυμνο, φέτος στην Κρήτη καταγράφηκαν συνολικά 60 χιλιάδες τουριστικών από τις σκανδιναβικές χώρες, σημαντικά αυξημένες σε σχέση με την περυσινή χρονιά, την ίδια στιγμή που η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα, το 2022 οι αφίξεις Σκανδιναβών αναμένεται να αγγίξουν τις 180 με 190 χιλιάδες. 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσακαλάκης εκτιμά ότι ο φετινός απολογισμός της τουριστικής περιόδου θα αγγίξει το 45% του 2019, δεδομένου ότι το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου οι αφίξεις έφτασαν στο 70% με 80%, ενώ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η κίνηση αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα.

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας