Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Στο εδώλιο ξανά οι πρώην Βούλγαροι εραστές για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χ. Καλαντζάκη

 https://maleviziotis.gr/wp-content/uploads/2021/09/%CE%93%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%A3%CE%97%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91-1.jpg

Η χήρα επιμένει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το σχέδιο εξόντωσης

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε την ισόβια κάθειρξη στους 2 πρώην εραστές για τη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου


Η 41χρονη χήρα του δολοφονημένου καρδιολόγου από την Σητεία και ο 40χρονος πρώην εραστής της, παρασημοφορημένος αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων, αναμένεται να καθίσουν στις 29 Σεπτεμβρίου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Έχουν περάσει πάνω από 2,5 χρόνια από το πρωτόδικο δικαστήριο, το οποίο είχε επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στους δύο εραστές για την εκτέλεση του 62χρονου, στη διάρκεια ενέδρας. Η χήρα, η οποία είχε κριθεί ένοχη για ηθική αυτουργία, είχε καταρρεύσει στο άκουσμα της απόφασης. Ο συγκατηγορούμενός της πάλι παρέμεινε ανέκφραστος.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου είχε προτείνει τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε απλή συνέργεια. Όμως τακτικοί δικαστές και ένορκοι ήταν αμείλικτοι. Έκριναν ότι η μαυροντυμένη γυναίκα που στεκόταν απέναντί τους και χτυπιόταν για την αθωότητα της, ήταν εκείνη που προκάλεσε στον εραστή της την απόφαση να βγάλει από τη μέση τον καρδιολόγο και πατέρα του παιδιού τους.

Στο δικαστήριο η 41χρονη επέμεινε με σθένος ότι αγνοούσε πλήρως το σχέδιο του φίλου της. «Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Έχασα τον άνδρα μου από έναν ανισόρροπο και έχω ένα παιδί που πρέπει να του εξηγήσω τι έχει γίνει» είχε ισχυριστεί.

Και εκείνος όμως ενώπιον της έδρας ισχυρίστηκε ότι η φίλη του δεν ήξερε ότι σχεδίαζε να σκοτώσει τον καρδιολόγο. «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήθελα να γλιτώσω τη φίλη μου από τα προβλήματά της» ενώ ισχυρίστηκε ακόμα ότι είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα από το θύμα. Τραγική φιγούρα σε αυτήν την ιστορία το αγοράκι του ζεύγους, το οποίο έχασε τον πατέρα του, η μητέρα του είναι στη φυλακή και ζει υπό την φροντίδα της γιαγιάς του, από την πλευρά της μητέρας.

Οι δύο πρώην εραστές γνωρίζονταν από τα μαθητικά τους χρόνια, στη Βουλγαρία. Χάθηκαν και 10-12 χρόνια μετά «συναντήθηκαν» και πάλι μέσω Facebook, με αποτέλεσμα να συνδεθούν ερωτικά. Με βάση τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, από το 2004 μέχρι και τη σύλληψή του ο 40χρονος κατείχε τη θέση του κατασκόπου στην Ομάδα Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας, υπηρεσία που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Από το 2006 έως το 2017 βραβευόταν κάθε χρόνο από την προϊσταμένη Αρχή για το έργο και τις υπηρεσίες του, ενώ έχει τιμηθεί και από τη Γενική Διεύθυνση Εγκληματολογίας Αστυνομίας του Βασιλείου της Ισπανίας.

Το χρονικό
Ήταν Οκτώβριος του 2017. Ο γνωστός καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης αναχωρεί πρωί Σαββάτου από το σπίτι του στην Σητεία για το ιδιωτικό του ιατρείο στον Μακρύ Γιαλό. Καθιερωμένο δρομολόγιο προς εξυπηρέτηση των ασθενών του στην περιοχή της Ιεράπετρας. Είναι η μέρα των γενεθλίων του.

Ο 62χρονος γιατρός οδηγεί αμέριμνος την μαύρη μερσεντές όταν κοντά στα Πιλαλήματα πέφτει σε φονική ενέδρα. Τραυματίζεται, χάνει τον έλεγχο του οχήματος, πέφτει πάνω στο πρανές. Παλεύει όμως να ζήσει. Αιμόφυρτος προσπαθεί να βρει διαφυγή σωτηρίας. Βγαίνει στο δρόμο όμως ο δολοφόνος είναι αποφασισμένος να εκτελέσει το…θήραμα και να το αποτελειώσει.

Τα μαύρα μαντάτα μαθαίνονται αστραπιαία και προκαλούν σοκ καθώς ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ήταν ιδιαίτερα γνωστός, με μεγάλο κύκλο γνωριμιών λόγω της ιδιότητάς του.

Το σοκ της δολοφονίας του διαδέχεται ένα ισχυρότερο αφού σε χρόνο “ντε-τε” οι έρευνες της Αστυνομίας οδηγούν στην άμεση σύλληψη του δράστη, ενός νεαρού αστυνομικού από την Βουλγαρία. Η έκπληξη όμως κρύβεται στις αποκαλύψεις που ακολουθούν και είναι καταιγιστικές.

Αποκαλύπτεται ότι δράστης είναι εραστής της συζύγου του γιατρού, μίας όμορφης Βουλγάρας με την οποία το θύμα είχε αποκτήσει ένα αγοράκι. Η Ντέσι εργαζόταν ως γραμματέας στο ιατρείο του και πολύ σύντομα ο γιατρός «υποτάχθηκε» στην γοητεία της. Ήταν τόσο ερωτευμένος που αποφάσισε να την παντρευτεί παρά τις αντιρρήσεις του περίγυρού του. Όταν μάλιστα απέκτησαν παιδί, το πρώτο του παιδί, ένιωθε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.

Πηγή : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ

 

 

 

Συνολικες προβολες σελιδας