Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Αυξημένο ενδιαφέρον για την έκδοση αδειών κυνηγιού στην περιοχή της Σητείας

 

Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφεται φέτος για την έκδοση αδειών κυνηγίου στην περιοχή της Σητείας. Περισσότερες από 1.000 άδειες έχει εκδώσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.

«Θα πρέπει όλοι οι κυνηγοί», ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανόλης Λιλιμπάκης, «να τηρούν τα όσα προβλέπονται με σκοπό την ασφάλειά τους, να ενεργούν βάσει της κείμενης νομοθεσίας επιδεικνύοντας παράλληλα τον απαιτούμενο σεβασμό στο περιβάλλον και στο θήραμα».

Η φετινή κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου με το κυνήγι των πουλιών, που για την περιοχή της Σητείας αφορά τις δύο ζώνες του Ξεροκάμπου και του Γούδουρα. Και φέτος καταγράφεται μείωση του αριθμού των πουλιών.

Το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας επιτρέπεται κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Για την πέρδικα, η περίοδος ολοκληρώνεται τέλος Νοεμβρίου, ενώ για το λαγό στις 10 Ιανουαρίου. Ο αριθμός των θηραμάτων είναι συγκεκριμένος, προβλέπεται ένας λαγός για κάθε έξοδο και έως τέσσερις πέρδικες.

Νομιμότητα και προσοχή

Δυστυχώς κατά την πρώτη ημέρα του κυνηγίου καταγράφηκαν δύο παραβάσεις στην περιοχή του Παλαικάστρου και της Ζήρου και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

«Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς κι εντατικοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Η θηροφυλακή είναι επί ποδός καθημερινά. Ελπίζουμε να μην υπάρχει παραβατικότητα στην περιοχή μας και τα συγκεκριμένα περιστατικά να είναι τα πρώτα και τα τελευταία. Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Οι κυνηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί προς πάσα κατεύθυνση. Με την ευκαιρία να αναφέρω δεδομένου ότι είχαμε αντίστοιχες επισημάνσεις από κτηνοτρόφους ότι θα πρέπει οι κυνηγοί να φροντίζουν να κλείνουν τις πόρτες των περιφράξεων όπου κυνηγούν», τόνισε ο κ. Λιλιμπάκης.

Ενημέρωσε παράλληλα ότι οι κυνηγοί μπορούν να εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους στα 21 εκπαιδευτήρια που υπάρχουν στην περιοχή της επαρχίας Σητείας. Οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην περιοχή Νταούσο λειτουργούν κανονικά, τόσο το εκτροφείο του λαγού, όσο και της πέρδικας.

Ο κ. Λιλιμπάκης ευχήθηκε να εξελιχθεί ομαλά η κυνηγετική περίοδος, χωρίς προβλήματα, με σεβασμό στο θήραμα και στο περιβάλλον και με την απαιτούμενη προσοχή από την πλευρά των κυνηγών ώστε να μην προκληθεί κανένα δυσάρεστο συμβάν.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας