Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΔΟΓΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.


Σήμερα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00, παρευρέθηκα κατόπιν προσκλήσεως στην Αγιά Φωτιά Σητείας, εκπροσωπώντας το Δήμο, σε εκδήλωση όπου πραγματοποιήθηκε Καφενείο των Ορέων.
Συμμετείχαν επίσης εθελοντές του Πανεπιστημίου των Ορέων, φορείς της περιοχής, γυναίκες και άνδρες του τόπου, με θέμα την Ιερή τέχνη της Υφαντικής της Κρήτης.
Συζητήθηκε, το θέμα της ανάπτυξης ενδογενούς, αυτόνομης, οικιακής οικονομίας, της αυτάρκειας, της αγροτικής παραγωγής, θέματα υγείας και βέβαια πολιτισμού.
Η ομάδα της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi, παρά την πανδημία, συνεχίζει να καλλιεργεί και να συλλέγει λινάρι, να εκτρέφει μεταξοσκώληκα, να νηματοποιεί μαλλί με τα χέρια και να βάφει με φυτικά βαφικά υλικά της κάθε εποχής τους.
Βασικοί ομιλητές
η Κα Βαρβάρα Τερζάκη - Παλλήκαρη και
ο Κος Μιχάλης Σκουλάς τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Επίσης ευχαριστούμε τον πολιτιστικό σύλλογο για την οργάνωση της επίσκεψης, αλλά και της όλης εκδήλωσης, παρουσιάζοντας παραδοσιακά υφαντά, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες που συνέβαλλαν στο άριστο αποτέλεσμα.
Θερμά
συγχαρητήρια
.

Το Δ. Σ του Π. Σ. Αγίας Φωτιάς θέλει να απευθύνει ένα χαιρετισμό και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν και συμμετείχαν με την παρουσία τους εχθές
( 18/9/2021) στο να πραγματοποιηθεί καφενείο των Ορέων (στο χώρο του σχολείου και έδρα του Π. Συλλόγου) από την ομάδα του καθηγητή Κυρίου Παλληκαρη, εθελοντών του Πανεπιστημίου και φορέων της περιοχής με βασικό θέμα την υφαντικη τέχνη της Κρήτης καθώς και θέματα που άπτονται της οικονομίας και της ενδογενους παραγωγής της αγροτικής ανάπτυξης. Βασικοί ομιλητές ο Κύριος Μιχάλης Σκουλάς και η Κυρία Βαρβάρα Τερζάκη Παλληκαρη Απηύθυνε χαιρετισμό ο καθηγητής Κύριος Παλληκαρης.Τους ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκαναν και που μας καθήλωσαν με την ομιλία τους. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και αρκετή ανταπόκριση από μέλη και όχι μόνο του συλλόγου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις κυρίες που ανταποκριθηκαν και στόλισαν την αίθουσα με τα υπέροχα κρητικά υφαντά όλα στον αργαλειό μάλλινα και μεταξωτά παλαιών ετών από τις γιαγιάδες τα περισσότερα. Και τέλος να ευχαριστήσουμε την Κυρία Ιουλία Παπαδάκη για τη συμβολή της και την ανταπόκριση στην εκδήλωση αυτή καθώς και την Κυρία Πόπη Μεραμβελιωτάκη.
Η πρόεδρος και το Δ. Σ. του συλλόγου!!!!!
 
Πηγή : SitiaFm 95.5 

Συνολικες προβολες σελιδας