Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Γεμάτη επισκέπτες η περιοχή της Σητείας

 

Αισθητή είναι η αύξηση του πληθυσμού τις τελευταίες ημέρες στην επικράτεια του Δήμου Σητείας ενόψει και του  Δεκαπενταύγουστου. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ

η «καθημερινότητα» της περιοχής  είναι διαφοροποιημένη σε αρκετά επίπεδα,  από την κυκλοφοριακή κίνηση μέχρι την επισκεψιμότητα στις υπέροχες παραλίες της περιοχής, την αυξημένη ζήτηση στην ύδρευση αλλά   και τα κυκλοφοριακά προβλήματα τόσο στην πόλη όσο και στα παραλιακά, τουριστικά σημεία του Δήμου.

Η διαμορφούμενη κατάσταση της τρέχουσας περιόδου συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας,  της Επιτροπής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη και με την συμμετοχή των υπευθύνων των υπηρεσιών της περιοχής καθώς και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Αϊλαμάκη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζερβάκης μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης σημείωσε «αυτή την περίοδο στη Σητεία υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι αναφορές από τους επισκέπτες είναι οι καλύτερες. Η εικόνα του παραλιακού μετώπου είναι διαφορετική. Θεωρώ ότι την τρέχουσα περίοδο πάμε καλά.»

Η εξέλιξη της πανδημίας

Σε ότι αφορά την πανδημία, ασφαλώς και στην περιοχή της Σητείας «υπάρχουν θέματα κορωνοϊού όπως υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Λόγω των διαμορφούμενων συνθηκών είναι δύσκολη η λήψη κάποιων επιπλέον μέτρων.  Η τρέχουσα είναι περίοδος διακοπών, χαλάρωσης, ξεκούρασης…. Παρά ταύτα εφιστούμε την προσοχή σε όλους να είναι προσεκτικοί, να εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά και σε ότι αφορά τον κοινωνικό περίγυρο, τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Να προσέχει ο καθένας όσο μπορεί ώστε να μην εκθέτει σε κίνδυνο τον ίδιο του τον εαυτό και τον περίγυρό του. Είναι ένα δύσκολο θέμα, το αντιμετωπίζουμε εδώ κι ενάμιση χρόνο, καλό είναι να επιδεικνύουμε τη δέουσα προσοχή.»

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας