Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Αυξημένη ετοιμότητα για πυρκαγιές

 

Δεδομένων των  συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των οποίων καταγράφεται αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στο Νομό Λασιθίου και την περιοχή του Δήμου Σητείας,,

τόσο ο Δήμος όσο και οι υπηρεσίες της περιοχής είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση. Μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα και ευχή όλων  φυσικά είναι να μην υπάρξουν και στην συνέχεια.

«Αυτή την περίοδο υπάρχει αυξημένος δείκτης επιφυλακής. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων,  ότι για  κάποιες περιοχές,  βάσει των σχετικών εγκυκλίων, ισχύουν απαγορεύσεις (κυκλοφορίας, χρήσης). Υπάρχει μία επικινδυνότητα αυτή την περίοδο, ο Δήμος, οι υπηρεσίες και ασφαλώς  η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή και διαρκή εγρήγορση. Είμαστε σε άμεση συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και με τις εθελοντικές ομάδες που βοηθούν επίσης τα μέγιστα. Όλοι είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να προλάβουμε εάν προκύψουν θέματα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα που θα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμα στην συνέχεια.» δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

 Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας