Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Κυκλοφοριακά προβλήματα στο δήμο Σητείας λόγω αύξησης του τουρισμού

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ένα μεγάλο ζήτημα της περιόδου αφορά τα κυκλοφοριακά προβλήματα που είναι αυξημένα στην περιοχή της Σητείας.

«Η κίνηση έχει αυξηθεί, δημιουργούνται ζητήματα και στους χώρους παρκινγκ, στην κυκλοφορία, στην προσπελασιμότητα, όχι μόνο στο αστικό κομμάτι της Σητείας αλλά και σε αρκετά τοπικά διαμερίσματα, ανέφερε ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης. Ειδικά στα παραλιακά μέτωπα της Ανάληψης, του Παλαικάστρου, του Μόχλου.

Από όσο είναι γνωστό, φέτος έχει αλλάξει και ο τρόπος μετακίνησης των επισκεπτών που προτιμούν ίδια μέσα για να κυκλοφορούν από ότι οργανωμένες επισκέψεις μέσω τουριστικών λεωφορείων κάτι που έχει εντείνει το πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων και στην στάθμευση τους. Είναι μία δύσκολη περίοδος.

Είμαστε σε επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Και μέσω της τηλεδιάσκεψης κάθε Δευτέρα, συζητούμε, επιλύουμε προβλήματα σε συνεργασία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ ενώ ασφαλώς σημαντική είναι πάντα η συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σητείας και της ΕΔΕΑΚ.

Είναι γνωστό το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού σε όλους τους τομείς. Καταβάλλεται από όλους κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίζονται προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο. Όμως, επαναλαμβάνω, ότι καθοριστική είναι πάντα η συνδρομή των πολιτών. Ζητάμε την συνεργασία των συνδημοτών μας  κι εκτιμώ ότι είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα. Η παρούσα Δημοτική Αρχή ακούει όλα τα προβλήματα, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο. Οι πόρτες των γραφείων μας, Δημάρχου και Αντιδημάρχων είναι πάντα ανοικτές για τους πολίτες. Συζητούμε όλα τα θέματα. Προσπαθούμε πραγματικά να βελτιώσουμε πράγματα κι έχουν γίνει αρκετά που είναι ορατά. Για παράδειγμα στον τομέα της καθαριότητας αλλά και σε άλλους» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

 

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας