Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Οκτώ τεχνικούς συμβούλους θα προσλάβει η Π.Ε. Λασιθίου ώστε να ενισχυθούν νευραλγικές Υπηρεσίες εν όψει του ΕΣΠΑ

Μέχρι και οχτώ τεχνικούς συμβούλους θα επιδιώξει να προσλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, μετά και το «πράσινο φως» που έλαβε η Αντιπεριφέρεια από την Περιφέρεια Κρήτης. Αυτό δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, διευκρινίζοντας ότι η πρόσληψη αυτών των συμβούλων θα είναι με σύμβαση διάρκειας 12 μηνών, που θα ξεκινά από τις αρχές του 2022.

Μάλιστα, όπως είπε τη διαδικασία της προκήρυξης και πρόσληψης των τεχνικών συμβούλων, θα αναλάβει να τη διεκπεραιώσει η αναπτυξιακή εταιρεία «Δαίδαλος» στο εταιρικό σχήμα της οποίας συμμετέχει και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Η Αντιπεριφέρεια έχει ανάγκη από πολιτικούς μηχανικούς, περιβαλλοντολόγους, ενδεχομένως και γεωλόγους. Για το σκοπό αυτό θα διαθέσει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ περίπου, το οποίο εξασφάλισε με αναπροσαρμογή ανενεργών κωδικών του τρέχοντος προγράμματος έργων και προμηθειών της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Στόχος είναι να ενισχυθούν νευραλγικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, που είναι αναγκαία η επίσπευση της στελέχωσής τους για να μπορέσουν να παράγουν ταχύτερα έργο, ενόψει της έναρξης της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ κλπ,  είπε ο κ. Γουλιδάκης. Συγκεκριμένα είπε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας στερούνται στη φάση αυτή από βασικές ειδικότητες (πολιτικό μηχανικό, τοπογράφο μηχανικό, γεωλόγο, περιβαλλοντολόγο κ.α.), με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσπραγία αδειοδοτήσεων για γεωτρήσεις, γνωμοδοτήσεις επί περιβαλλοντικών θεμάτων. Το Τμήμα Προμηθειών επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα, γι’ αυτό είναι πιθανόν να προσληφθεί οικονομικός σύμβουλος με διοικητικό/οικονομικό αντικείμενο.

Εφόσον βρεθεί η νομική φόρμουλα, ενδεχομένως να εξασφαλιστούν και κάποια στελέχη για τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, με συγκεκριμένη εξειδίκευση και ανάθεση έργου.

Με την εξασφάλιση του στελεχικού δυναμικού μέσω των τεχνικών συμβούλων που θα προσληφθούν, η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου θα μπορέσει να επιταχύνει διαδικασίες για να πετύχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων, με ωρίμανση για δημοπράτηση και εκτέλεση έργων και προμηθειών, που έχει ανάγκη η Περιφερειακή Ενότητα, είπε ο κ. Γουλιδάκης. Μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και υπογραφεί οι συμβάσεις με τους τεχνικούς συμβούλους που θα επιλεγούν και τοποθετηθούν στις Διευθύνσεις που προαναφέρθηκαν.

Δυστυχώς, έχουν συσταθεί νέα Τμήματα στην Αντιπεριφέρεια που παραμένουν χωρίς προσωπικό, όπως π.χ. το Τμήμα δια Βίου Μάθησης, το οποίο μάλιστα αναλαμβάνει από τούδε και στο εξής το σύνθετο αντικείμενο για τη μεταφορά των μαθητών, που έως πρόσφατα διαχειριζόταν το Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού.

Το επόμενο βήμα, μετά την εξασφάλιση του κονδυλίου που θα διατεθεί για τις προσλήψεις τους, θα είναι η εξειδίκευση και προσδιορισμός των ειδικοτήτων των τεχνικών συμβούλων που θα χρειαστεί η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας