Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Το κλείσιμο του ΕΦΚΑ και η συνολική υποβάθμιση μέσα από επίσημα έγγραφα (βιντεο)

 

 Επί ξηρού ακμής βρίσκεται πλέον το ΕΦΚΑ Σητείας, μαζί  και το ΕΦΚΑ Ιεράπετρας, καθώς έχουμε  μπει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση της υποβάθμισης των τοπικών καταστημάτων

– μια υποβάθμιση που μπαίνει σε ισχύ στις 28/08 μια ακόμα απαξιωτική κίνηση για την περιοχή που αποψιλώνεται από υπηρεσίες και αρμοδιότητες συστηματικά σχεδόν πεισματικά, με συνέπειες άμεσες και δραματικές, όχι μόνο για τους υπαλλήλους που και αυτοί πρέπει να μας αφορούν, αλλά για όλους του ασφαλισμένους που θα υποχρεώνονται να διεκπαιραιώνουν τις εργασίες τους με ταλαιπωρία και συνεχή πήγαινε-έλα στον Αγιο Νικόλαο,  από έναν δρόμο που όλοι ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι και τι κινδύνους κρύβει.

Το προεδρικό Διάταγμα και η υπουργική απόφαση

Δημοσιεύουμε όλη  την απόφαση του υπουργείου Εργασίας (13/97/20121), στο τμήμα της που αφορά την Σητεία  και την Ιεράπετρα:

 

Δημοσιεύουμε  το απόσπασμα του Προεδρικού Διατάγματος, όπως έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (23/01/2019).

Αναφέρεται σε

«Τοπικές Διευθύνσεις  του ΕΦΚΑ που υπάγονται στην ΠΥΣΥ Κρήτης».

Εκεί, συγκαταλέγεται η «Τοπική Διεύθυνση Λασιθίου με έδρα τον Αγιο Νικόλαο και την ακόλουθη οργανωτική δομή :

-Τμήμα Διοικητικού και Πληροφόρησης Πολιτών

-Τμήμα Μητρώων και Ασφαλιστικού βίου

-Τμήμα Ασφάλισης και Εισφορών

-Τμήμα Συντάξων και Παροχών»

Αμέσως μετά, αναφέρονται τα υποκαταστήματα Σητείας και Ιεράπετρας, ως εξής:

«-Αποκεντρωμένο Τμήμα Α Κοινωνικής Ασφάλισης Ιεράπετρας

-Αποκεντρωμένο Τμήμα Β Κοινωνικής Ασφάλισης Σητείας.

Το απόσπασμα, καταλήγει:

«Χωρική αρμοδιότητα : Εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου»

Η απόφαση, γίνεται προσπάθεια(μάταια, κατά την  γνώμη μας) να δικαιολογηθεί με την επίκληση των  ψηφιακών υπηρεσιών και τη ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων με την περίφημη ψηφιακή μετάβαση.

Όμως,  παρόλο που έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, ρεαλιστικά , βρισκόμαστε ακόμα  πίσω, και σε κάθε περίπτωση, οι ηλεκτρονικές  υπηρεσίες δεν υπάρχουν  για όλους τους τομείς ενδιαφέροντος, ούτε έχει γίνει ακόμα εφικτό να απευθύνονται σε όλο το ηλικιακό φάσμα

Εκτός, αν με την αποψίλωση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών θέλουμε να εξυπηρετήσουμε πάλι μαγαζιά ιδιωτών, επίσημα και ανεπίσημα που θα προσφέρουν υπηρεσίες τους για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους ανεκπαίδευτους, μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες.

Μηχανολογικό και Νοσοκομείο

Πρόκειται για μια μεγάλη εικόνα που αρχίζει να κτίζεται συστηματικά  που δεν την έχουμε δει ακόμα ολόκληρη. Ξέρουμε πως το μηχανολογικό τμήμα, επίσης κινδυνεύει. Υπάρχουν αρκετές ανησυχητικές πληροφορίες (και κάποιες απαράδεκτες δηλώσεις) και για τα Νοσοκομεικά  Ιδρύματα Λασιθίου και δε γνωρίζουμε τι μέλλον θα έχουν

(ΣΣ. Σε ενημέρωση που είχε κάνει η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΓΝΣ Μαρία Δαρατσιανού, ο STYLE 100 την είχε ρωτήσει αν η μη αυτοτέλεια του νοσοκομείου και η υπαγωγή του, όπως και όλων των Νοσοκομείων Λασιθίου στον Αγιο Νικόλαο δημιουργεί κινδύνους. Μας είχε διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένας κίνδυνος. Έκτοτε, μας έχει  καλέσει σε «χαρούμενες στιγμές» του ιδρύματος  , δεν ξέρουμε αν έχει αλλάξει γνώμη)

«Περί άλλων τυρβάζουν»

Ο STYLE 100 επισκέφτηκε νωρίς σήμερα  το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Σητεία και συνομίλησε με τον Παύλο Χριστοδουλάκη, πρόεδρο των Εργαζομένων ΙΚΑ Λασιθίου και την Μαρία Κουνελάκη μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) e-ΕΦΚΑ  Ανατολικής Κρήτης, μια μέρα μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη , του οποίου ζητείται η μεσολάβηση για συνάντηση με τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη, τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Ν. Παγώνη κ.α.

Δεν υπάρχει  αισιοδοξία.

«Περί άλλων τυρβάζουν », μας είπε ο Π. Χριστοδουλάκης.

 

Ακούστε τις δηλώσεις τους στο βίντεο που ακολουθεί :.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας