Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Έκλεισε το φαράγγι του Ρίχτη

Με αφορμή το  «κλείσιμο» στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας του φαραγγιού του Ρίχτη, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης ανέφερε: «κατόπιν επικοινωνίας με την Πολιτική Προστασία ζητήθηκε να κλείσουμε σήμερα το φαράγγι του  Ρίχτη

στο πλαίσιο βοήθειας των υπηρεσιών, ώστε εάν για τον οποιοδήποτε λόγο υπάρξει ανάγκη για κάποιο περιστατικό, να μην χρειαστεί να τρέξουν στο Ρίχτη. Ζητήσαμε λοιπόν να σταματήσει η επισκεψιμότητα τη Δευτέρα στο Ρίχτη για να συνδράμουμε τις υπηρεσίες με αυτό τον τρόπο.

Ο Ρίχτης είναι μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Είναι μία διαδρομή η οποία δεν είναι δύσκολη, δεν θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργούνται προβλήματα όπως αυτά που δημιουργούνται. Νομίζω έχει  να κάνει με την σωστή ενημέρωση των επισκεπτών και τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης.

Όπως γνωρίζετε εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα έχει αναλάβει την ευθύνη η ΜΑΔΕΣ κι έχουμε ήδη ξεκινήσει μία προσπάθεια. Πάντα υπάρχουν ελλείψεις στην οργάνωση ή τον τρόπο αντιμετώπισης κάποιων θεμάτων, ωστόσο εκτιμούμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα.

Έχει γίνει προετοιμασία σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές που υπάρχουν μέσα στο φαράγγι οι οποίες είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις. Αυτό που προέχει είναι μία σωστή ενημέρωση των επισκεπτών από την είσοδο ώστε να γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν, τι θα δουν, τι πρέπει να προσέχουν ώστε η διάβασή τους να είναι όσο γίνεται πιο ασφαλής και το αποτέλεσμα να αφορά μία απολαυστική εκδρομή που θα δημιουργεί και τη  δυνατότητα της επανάληψης επισκεπτών, αντιλαμβανόμενοι ότι το  φαράγγι του Ρίχτη  αποτελεί μία από τις καλύτερες φυσιολατρικές διαδρομές στην περιοχή μας.»

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή  : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας