Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Γ. Σκαρβελάκης στον STYLE 100: Ο κόσμος είναι ο κριτής

 

Σημαντικά έργα άρδευσης στην ατζέντα του νέου Αντιδημάρχου

Τρεις βαρείς  φακέλους έχει αναλάβει να  «τρέξει» με την νέα του ιδιότητα του Αντιδημάρχου άρδευσης ο Γιάννης Σκαρβελάκης, με έργα στις κοινότητες και την πόλη, που σκοπεύουν στην βελτίωση με τη αντικατάστασης παλαιών δικτύων, την δημιουργία δεξαμενών, τις γεωτρήσεις , ο τι αφορά δηλ. το νερό και την ομαλή, απρόσκοπτη παροχή τους στους κατοίκους.

 

Είναι η δεύτερη θέση ευθύνης που αναλαμβάνει ο Γιάννης Σκαρβελάκης, μετά από την τοποθέτηση του στην ΔΕΥΑΣ από τον δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη, που με αυτήν του την επιλογή ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, διευρύνοντας μάλιστα το πεδίο δράσης του.

 

 

 

Γι αυτό και ο Γιάννης Σκαρβελάκης, μιλώντας σήμερα στην σελίδα του STYLE 100,style100fm gr. θέλησε  να ευχαριστήσει τον Γιώργο Ζερβάκη που «για δεύτερη φορά με εμπιστεύτηκε σε μια κομβική θέση και θέση ευθύνης για τον Δήμο Σητείας»

Όπως είπε, « ο τομέας άρδευσης έχει πολλές απαιτήσεις γιατί η περιοχή μας στηρίζεται σε μεγάλο μέρος στον πρωτογενή τομέα. Από ότι γνωρίζω, η παρούσα δημοτική αρχή έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της διαχείρισης του νερού, όπως και στην αγροτική οδοποιία».

Ο Γιάννης Σκαρβελάκης, έχει κάνει τον σχεδιασμό που πιστεύει πως θα βοηθήσει το έργο που έχει αναλάβει, με την σωστή διαχείριση του προσωπικού δηλαδή, τις συνεχείς επαφές με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων  και τους υδρονομείς, που ενημερώνουν για τα προβλήματα, την ορθολογική διαχείριση των συνεργείων για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών σε έναν μεγάλο δήμο με παλιά δίκτυα, όπως λέει, που χρειάζετε σωστός προγραμματισμός για την επίλυση των προβλημάτων άμεσα, κάθε φορά που εμφανίζονται.

Οι Φάκελοι Σκαρβελάκη

Αντικατάσταση δικτύων, δεξαμενές , γεωτρήσεις και πολλά ακόμα, συμπεριλαμβάνονται στις τρεις δράσεις (στην ουσία είναι περισσότερες, αφού η καθεμία περιλαμβάνει περισσότερες από μια πρωτοβουλία ) που με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου έχει αναλάβει να φέρει  εις πέρας ο Γιάννης Σκαρβελάκης, που αποδίδει όσα πρέπει στον προκάτοχο του στην αρμοδιότητα αυτή, τον Νίκο Μακρυνάκη αναφερόμενος στην πολύ καλή δουλειά που έκανε.

Ας δούμε, συνοπτικά , αυτές τις πρωτοβουλίες , πιο έχουν πηγή χρηματοδότησης. Αναλυτικά, στο βίντεο.

1.Το πρώτο πρόγραμμα αφορά τα Περβολαράκια από την μονή Καψά μέχρι τις αρχές του Καλού Νερού, με αντικατάσταση δικτύων 2χιλιομέτρων περίπου.

Στην κοινότητα Σταυρωμένου, μετά από την κατασκευή δεξαμενής παλαιότερα, τώρα προγραμματίζεται το δίκτυο διανομής.

Το έργο, ξεκινά τον Σεπτέμβριο.

 

  1. Η βελτίωση της άρδευσης στις τοπικές κοινότητες Λιθινών, Χαμεζίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, προβλέπει την αντικατάσταση  σωλήνων στις Λιθίνες , την ανόρυξη γεώτρηση στο Χαμέζι κ.ά

 

  1. Μια μεγάλη παρέμβαση για το σύνολο των γεωτρήσεων, βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας, σε συνεννόηση και συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ετοιμάζει την μελέτη που αφορά, σχεδόν τα πάντα που έχουν σχέση με το νερό : Συντήρηση των γεωτρήσεων, δημιουργία δεξαμενών, αρδευτικά δίκτυα, ηλεκτρολογικά δίκτυα κ.α

 

«Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να προσβάλλω ανθρώπους»

 

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την συζήτηση , το θέμα των αντιδράσεων, κυρίως από την παράταξη Πατεράκη με την οποία εκλέχτηκε  δημοτικός σύμβουλος ο Γιάννης Σκαρβελάκης

Κανένας δεν έχει αμφισβητήσει τις ικανότητες Σκαρβελάκη , η κριτική εστιάζεται στην απόφαση  του να συνεργαστεί με την παράταξη Ζερβάκη , με τονισμό στη  τακτική του δημάρχου περισσότερο, έτσι όπως την παρουσιάζει η αντιπολίτευση.

Τον ρωτήσαμε. Η απάντηση σαφής και δείχνει πως δεν επιθυμεί να συντηρήσει ένα συγκρουσιακό κλίμα  πυροδωτώντας νέες εντάσεις και επιθέσεις.

 

Όπως μας είπε, «είμαι ένας άνθρωπος που δεν είναι στον χαρακτήρα μου ούτε να προσβάλλω, ούτε να θίγω ανθρώπους, όπως γίνεται από ορισμένους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα δικτύωσης , δεν θα μπω στην διαδικασία να μπω  στον διάλογο . Απαντήσεις έχουν δοθεί, σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο όταν έγινε η αποπομπή μου από την προεδρία της ΔΕΥΑΣ.

Στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκαν διάφορα, και εκεί έδωσα κάποιες απαντήσεις για το ποιοι ευθύνονται που δεν συμμετείχαν στις επιτροπές.

Ο κριτής είναι ο κόσμος. Μας κρίνει κα μας ξανακρίνει όταν χρειαστεί».

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας