Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Δήμαρχος Σητείας: “Καταγράφεται αρκετά υψηλό νούμερο, πρέπει να μας ανησυχεί όλους”- κλείνουν κάποια καταστήματα

 

Εντείνεται η ανησυχία στην περιοχή της Σητείας, βάση των  αποτελεσμάτων  των ελέγχων των λυμάτων  σχετικά με την ανίχνευση υιικού φορτίου covid,  τα οποία γνωστοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη. Σύμφωνα με αυτά,  όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης,

καταγράφεται «ένα αρκετά υψηλό νούμερο,  το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί όλους».  Όπως συμπλήρωσε ο κ. Ζερβάκης «πρέπει να μας ανησυχεί διότι είναι μία κατάσταση η οποία αν μη τι άλλο,  μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, δεν θέλει κανείς μας να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία, οικονομική, της πόλης. Αντιλαμβάνεστε ότι αν έχουμε κάποιες έκτακτες καταστάσεις, ο αντίκτυπος θα είναι συνολικός».

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Σητείας τόνισε ότι θα πρέπει όλοι αντιμετωπίζουν με σεβασμό ότι έχει να κάνει με την τήρηση των μέτρων προστασίας «Να δείχνουμε σεβασμό στην καθημερινότητά μας. Είναι αυξημένες οι ανάγκες επικοινωνίας λόγω του καλοκαιριού, είναι αυξημένες οι ανάγκες των νέων παιδιών , όμως πιστεύω ότι όλα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα. Το οποιοδήποτε πρόβλημα θα έχει αντίκτυπο σε ένα μεγάλο  μέρος ή και σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι οικονομικές επιπτώσεις επηρεάζουν τους πάντες . Οπότε ας μη δίνουμε το δικαίωμα  να δημιουργηθούν κάποια θέματα τα οποία θα έχουν δυσμενής επιπτώσεις στην καθημερινότητα όλων».

Δεν υπάρχει επομένως κανένας λόγος εφησυχασμού, τόνισε ο κ. Ζερβάκης επισημαίνοντας ότι «αν όλοι τηρούμε τα μέτρα και είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας, θεωρώ ότι και αυτή την φορά όπως και τις προηγούμενες θα προσπεράσουμε την συγκεκριμένη σκόπελο και θα προχωρήσουμε στις επόμενες  ημέρες. Να είμαστε κι εμείς ασφαλείς και να υποδεχθούμε και τους επισκέπτες στην περιοχή μας».

Δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες κάποια καταστήματα  στην πόλη της Σητείας,  με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους προχωρούν σε κλείσιμο για λίγες  ημέρες, ο κ. Ζερβάκης ανέφερε ότι αυτό δείχνει το αυξημένο αίσθημα ευθύνης που έχουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο έθεσε το ερώτημα: «Δεν θα ήταν καλύτερα για όλους να μην φθάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο; Γιατί να χρειαστεί να κλείνουν κάποιοι τα καταστήματα τους επειδή πρέπει να προλάβουμε ή να αποτρέψουμε κάποιο φαινόμενο. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να το είχαμε προλάβει με άλλες μεθόδους. Για παράδειγμα με τον εμβολιασμό όπως έχουμε πει κι άλλη φορά. Ελπίζουμε  να είναι παροδικό το φαινόμενο και να μπορέσουμε σύντομα να  ξαναμπούμε σε κανονικούς ρυθμούς διότι το έχει ανάγκη όλη η τοπική κοινωνία».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι  προβλέπεται εκ νέου άμεσα να γίνουν έλεγχοι στα λύματα της Σητείας.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας