Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Γνωρίζοντας και εκτιμώντας την “δική μας” ηθοποιό, Λένα Σπύρου

 

 Μόνο να εκτιμήσεις μπορείς έναν νέο άνθρωπο, που γνωρίζει πως έχει επιλέξει έναν πολύ δύσκολο δρόμο να ακολουθήσει, αλλά αφού  παίρνει   την απόφαση, αποφασίζει να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά, μέσα από δουλειά , αναζητήσεις και συνεργασίες.

Η Λένα Σπύρου, είναι ηθοποιός που, μέσα σε μια πολύ σκληρή εποχή για όλους μας, την μακρά περίοδο της πανδημίας, είχε την ευκαιρία να φανεί και να δείξει δείγματα της στέρεης υποκριτικής τέχνης της με την συμμετοχή της στο δημοφιλές (και αξιοπρεπέστατο) σήριαλ «Άγριες Μέλισσες».

 

Αυτή η συμμετοχή, για την ακρίβεια οι πολλές θετικές αντιδράσεις στην εμφάνιση της, από ανθρώπους εδώ, που την ήξεραν, σε κάποιες περιπτώσεις της έδωσαν τους πρώτους ρόλους για να εκφραστεί καλλιτεχνικά εδώ, στην πόλη της, και   είδαν και διαπίστωσαν πως ένα δικό μας παιδί, ανοίγει βήμα και πατά γερά, μου «σύστησαν» την Λένα και έτσι  επιδίωξα μια συνάντηση  για την «Τελεία» στον STYLE 100.

 

Είναι, πολύ ποιο πάνω από τις συστάσεις η Λένα Σπύρου, που αισθάνεται τυχερή που έζησε και ξεκίνησε τα καλλιτεχνικά της βήματα εδώ, ανέφερε μάλιστα ένα προς ένα τα σχήματα και τα ονόματα, αποδίδοντας την πρέπουσα τιμή στους ανθρώπους και στα σχήματα που δημιουργούν στην Σητεία, και με την ανιδιοτέλεια τους και την τέχνη τους, κάνουν πλούσιο αυτόν τον τόπο.

Η Λένα, ξέρει πως σε αυτήν την εποχή, ένας ηθοποιός δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει ανάμεσα σε θέατρο, τηλεόραση, σινεμά -αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάνει εκπτώσεις. Το αντίθετο.

Έχοντας χάσει δουλειές σημαντικές , που ακυρώθηκαν, αναβλήθηκαν , ματαιώθηκαν λόγω της πανδημικής κρίσης,, αποφάσισε να δώσει στίγμα με κάτι άλλο, επιστρέφοντας στην πόλη της για να δημιουργήσει, μαζί με την καλλιτεχνική της παρέα, εδώ.

 

Ετσι προέκυψε το πλάνο για μια μικρού μήκους  ταινία, γυρισμένη σε τοπία που γνωρίζει από παιδί, και με αναφορά στο σύγχρονο ανθρώπινο τοπίο. Μια καλή ιδέα, που φαίνεται πως έχει περάσει από καλή επεξεργασία, και για την υλοποίηση της, η Λένα Σπύρου, προσφέρει κι άλλες δυνάμεις εκτός της υποκριτής της τέχνης, στο σενάριο και στην σκηνοθεσία .

Η Λένα ,μια  και μιλάμε για θέατρο και υποκριτική τέχνη, φέρνει στο μυαλό τον τίτλο του έργου ενός πολύ ιδιαίτερου δραματουργού, που μπορεί, ως μετρ της ειρωνείας εκείνος, να ήθελε να υποσκελίσει τους ήρωες του, αλλά στην περίπτωση της Λένας, πρέπει να το δούμε στην κυριολεξία του:

Όσκαρ Γουάιλντ , «Η Σημασία Του Να Είναι Κανείς Σοβαρός»

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας