Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες της Χίσλοπ στο Ρίχτη και στη Σπιναλόγκα

 

Η… Ελληνοβρετανίδα συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ μοιράστηκε στη βρετανική εφημερίδα Metro μερικές από τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες. Στην ερώτηση «ποια είναι η πιο ανέλπιστη στιγμή που συνάντησες σε ταξίδι σου;» απάντησε:

«Ήταν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ελλάδα. Ήμασταν στην Κρήτη, στον δρόμο για τη Σητεία, όταν σταματήσαμε για ένα διάλειμμα. Εκεί υπήρχε μια μικρή πινακίδα για ένα φαράγγι (εννοεί του Ρίχτη στα Έξω Μουλιανά) και στο τέλος του μονοπατιού βρήκαμε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη. Ήταν τόσο τεράστιος που είχε δημιουργήσει μια βαθιά πισίνα εκεί κάτω, οπότε το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να γδυθείς και να πηδήξεις».

Στην ερώτηση «ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή των ταξιδιών σου που άλλαξε τη ζωή σου;», η Βικτώρια απάντησε: «Επισκέφθηκα το νησί της Σπιναλόγκας. Ήμουν διακοπές με τα παιδιά μου, ηλικίας τότε 8 και 10 ετών. Δεν πίστευα πως θα ενδιαφέρονταν να επισκεφτούν παλιά ερείπια, κι’ έτσι όταν διάβασα γι’ αυτή την παλιά αποικία λεπρών σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία», είπε η Βικτώρια.

Η εμπειρία της Σπιναλόγκας τελικά λειτούργησε ως έμπνευση για το πρώτο της βιβλίο «Το Νησί»… που άλλαξε τη ζωή τόσο τη δική της, όσο και όλων εμάς που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας