Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Σε συνεχή ετοιμότητα η Αστυνομία λόγω της αυξανόμενης κίνησης και της πανδημίας

Στο τελευταίο πλέον δεκαήμερο του Ιουλίου και η κίνηση στην  περιοχή της Σητείας ολοένα και αυξάνεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει καλοκαιρινής περιόδου, η οποία ασφαλώς έχει ιδιαιτερότητες λόγω των συνθηκών πανδημίας που επικρατούν.

Ως εκ τούτου αυξημένες είναι και οι αρμοδιότητες των Αστυνομικών Αρχών της περιοχής, που βρίσκονται επί ποδός σε 24ωρη βάση προκειμένου να συμβάλουν ώστε να αποφεύγονται  κυκλοφοριακά προβλήματα, να  εφαρμόζονται τα  μέτρα προστασίας έναντι του  covid  και γενικότερα να μεριμνούν για την ασφάλεια των πολιτών, ντόπιων κι επισκεπτών.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας  σε αυξημένη ετοιμότητα καλείται να αντεπεξέλθει σε όλα τα πεδία δράσης. «Ωστόσο απαραίτητη», τόνισε ο Διοικητής κ. Γιώργος Μάλλιος, «είναι η συνεργασία και η  συνδρομή όλων των πολιτών προκειμένου να συνεχιστεί όσο το δυνατόν ομαλότερα  και το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Έχουμε μπει πλέον στην περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου. Σιγά- σιγά αυξάνεται η κίνηση στην περιοχή  του Δήμου μας. Όπως έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές, σκοπός και επιδίωξή μας είναι η εμφανής  αστυνομική παρουσία σε όλη την περιφέρεια του Δήμου τόσο για την εφαρμογή της νομοθεσίας covid, όσο και της τουριστικής νομοθεσίας, της ασφάλειας των πολιτών. Πάντα συνεργαζόμενοι με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και το Κλιμάκιο Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας».

Κυκλοφοριακά

«Στην κατεύθυνση αυτή και αναφορικά με τα κυκλοφοριακά ζητήματα», συνέχισε, «έχει ήδη αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης και σε δρόμους όπου καταγράφεται μεγάλος φόρτος οχημάτων, όπως είναι η οδός Παπαναστασίου, προκειμένου να αντιμετωπίζονται  κυκλοφοριακά προβλήματα που δυστυχώς παρατηρούνται συχνά. Το ίδιο ισχύει και για τις τουριστικές περιοχές του Δήμου, όπως το Παλαίκαστρο, το Μόχλος, η Ανάληψη Μακρύ Γιαλού κλπ.

Βέβαια  θα πρέπει και ο κόσμος να  συμβάλει και να αλλάξει νοοτροπία ώστε να μην προκαλούνται  προβλήματα, κάτι που συμβαίνει αρκετές φορές.  Δυστυχώς  κάποιοι άνθρωποι συμβάλουν ή προκαλούν προβλήματα  λόγω της οδηγικής τους συμπεριφοράς, κυρίως με τις παράνομες σταθμεύσεις. Ειδικά αυτή την περίοδο και κυρίως τις πρωινές ώρες.  Θα πρέπει  οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αφήνουν τα οχήματά τους εκεί που επιτρέπεται -κι όχι όπου βολεύει τον καθένα και να δημιουργούνται προβλήματα για τους υπόλοιπους.

Στο πλαίσιο της νομοθεσίας προβλέπεται και γίνεται βεβαίωση των παραβάσεων και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας  για όσους δεν πειθαρχούν.

– Παράλληλα οι Αστυνομικές αρχές προχωρούν στην επιτήρηση του μέτρου που πρόσφατα ετέθη σε ισχύ αναφορικά με τις νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους της Σητείας.

 

Η σχετική απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων κι έπειτα από σχετικά αιτήματα των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

«Αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο στο τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου από την συμβολή με τη Δημοκρίτου έως την συμβολή με την Καταπότη καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή, στην Ποσειδώνος μέχρι το ύψος  της σύνδεσης με την επαρχιακή οδό Σητείας -Παλαικάστρου, για τις ώρες 7 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί.

Στο πλαίσιο αυτών  θα εφαρμοστεί και η επιτήρηση  αυτού του μέτρου για να διευκολυνθεί και η κίνηση των συμπολιτών μας τόσο στο εμπορικό κέντρο της πόλης όσο και στην παραλιακή ζώνη».

 

Τα μέτρα για την πανδημία

«Για νέα μέτρα προστασίας του  covid, τα οποία ανανεώνονται κάθε εβδομάδα  και  ανακοινώνονται  κάθε Παρασκευή, οι Αστυνομικές Αρχές επίσης είναι σε εγρήγορση ώστε αν υπάρξουν αλλαγές, να ακολουθήσει άμεσα η εφαρμογή τους. Για την ώρα αυτό που ισχύει είναι η παρουσία θαμώνων, πελατών  στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς τον περεταίρω έλεγχο για  covid test  ή εμβολιασμό. Αυτό ισχύει για καφετέριες, υπηρεσίες και καταστήματα εστίασης (στους ανοικτούς τους χώρους).

Τα δεδομένα αλλάζουν  για τους κλειστούς χώρους και τα κέντρα διασκέδασης, όπου η παρουσία πολιτών  επιτρέπεται μόνο με τον έλεγχο εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης στους θαμώνες.

Μέχρι τώρα στην περιοχή της Σητείας καταγράφεται τήρηση της νομοθεσίας. Ωστόσο δεδομένης και της αύξησης της κίνησης αυτήν την περίοδο, θα υπάρξει εντατικοποίηση ελέγχων από τις Αστυνομικές Αρχές», κατέληξε ο κ. Μάλλιος

 

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας