Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα συμμετείχαν στην σημερινή κινητοποίηση στη Σητεία (Video)

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα συμμετείχαν στην σημερινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Σητεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Σητείας οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την πλήρη τους αντίθεση και αντίδραση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, διεκδικώντας 8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη και υγεία: «Δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία» έγραφε ένα μεγάλο πανό που αναρτήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ομιλίες έγιναν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «ο Μύσων» Αλέξανδρο Αλεξάκη, την Πρόεδρο της  Ομάδας ΟΓΕ Σητείας Γεωργία Ρεμουντάκη και τον κ Μανόλη Βδοκάκη από την ΕΛΜΕ.

Το εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ καταργεί σημαντικές κατακτήσεις των εργαζομένων που αφορούν το ωράριο, τις υπερωρίες, τις αποδοχές , τις απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και την  επιθεώρηση εργασίας, όπως τονίστηκε. Περιλαμβάνει αντεργατικές ρυθμίσεις για όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία των συγκεντρωμένων  εν μέσω συνθημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

  


Πηγή : Aνατολή 

Video : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας