Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση κατασκευής του νέου Δημαρχείου Σητείας (Video)

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση κατασκευής του  νέου Δημαρχείου Σητείας μεταξύ του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη και του αναδόχου «γαμασιγμα ΑΤΕ κατασκευαστική Γιώργος Σμπώκος».

Παρών ήταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Παπαδάκης.

Για μία σημαντική ημέρα για το Δήμο Σητείας έκανε λόγο ο κ. Ζερβάκης καθώς και για ένα έργο που έχει ξεκινήσει από τρεις Δημοτικές Αρχές, το οποίο αναμένει και έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία. «Ένα σύγχρονο κτίριο δημαρχείου  αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του Δήμου, αναβαθμίζει τις παροχές προς τους δημότες μας, αλλάζει την εικόνα της περιοχής, συγκεντρώνει τις υπηρεσίες ώστε η αποδοτικότητα και η προσφορά τους να είναι η καλύτερη δυνατή» τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας.

Από την πλευρά του ο κ. Σμπώγκος τόνισε ότι θα γίνει το καλύτερο για την περιοχή, εκτιμώντας ότι το έργο θα εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο  και θα αποπερατωθεί  εντός  χρονοδιαγράμματος. Θα  παραδοθεί, όπως τόνισε, ένα πλήρες, λειτουργικότατο, καλαίσθητο  και ποιοτικό έργο. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να παραδώσουμε ένα διαμάντι στον τόπο» τόνισε.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 4,7 εκ ευρώ  και το τελικό ποσό μετά την έκπτωση, ανέρχεται περίπου στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών μεταξύ των οποίων κυκλοφορικές μελέτες, το θέμα του υφιστάμενου παρκινγκ, απέναντι  από το ΚΕΠ Σητείας.  Προκειμένου να αποφευχθούν και κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της θερινής, τουριστικής περιόδου εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο. Βάση της σύμβασης το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 730 ημέρες.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

 

 

Πηγή : Ανατολή

Video : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας