Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Η ανάπλαση της Σητείας στο ΕΣΠΑ (βιντεο-φωτο)

 


  • Ανακοίνωση της χρηματοδότησης  του έργου από τον Στ. Αρναουτάκη και τον  Γ. Ζερβάκη 
    “Εργα ανάπτυξης και απασχόλησης για την Σητεία” 
  •  
    • Δέκα επτά χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα του κέντρου της Σητείας, από την πλατεία μέχρι την Καζάρμα, θα δεχτούν αισθητικές επεμβάσεις για να αναβαθμιστεί η πόλη ,ως  εικόνα αλλά και ως ουσία στην καθημερινότητα των πολιτών, με το πρόγραμμα ανάπλασης, που η ένταξη του στο ΕΣΠΑ ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα στο δημαρχιακό Μέγαρο από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη.
     
     
  • Είναι ένα μεγάλο έργο που η Περιφέρεια βοήθησε κυρίως στην ολοκλήρωση των μελετών, με τον Σταύρο Αρναουτάκη να τονίζει την καλή συνεργασία και με την παρούσα αλλά και την προηγούμενη δημοτική αρχή, αφού κάποια έργα συνεχίζονται.

    Όπως είπε, είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να επιστρέφει με πράξεις και έργα τα χρήματα στους δημότες, γιατί σε αυτούς ανήκουν, σημείωσε.

    Αναφέρθηκε σε μια «μεγάλη ανάπλαση» της Σητείας, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, με τους πόρους χρηματοδότησης να έχουν χρονικό περιθώριο απορρόφησης το 2023.

    Το έργο εντάσσεται στην παρούσα προγραμματική περίοδο, με τον Περιφερειάρχη να δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει συζητήσεις και για την επόμενη, σε μια περιοχή, που ,όπως είπε, έργα τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, είναι επιβεβλημένα και σταθερή η στήριξη της Περιφέρειας.

    Θέλαμε να μην γίνει μια τυπική υπογραφή  στο Ηράκλειο, είπε, αλλά στην Σητεία, για να την τιμήσουμε για ένα έργο που γίνεται «από εσάς».

     

    “Να αγαπήσουμε την πόλη μας “

     

    Για μια σημαντική  μέρα με την  υπογραφή ένταξης στο ΕΣΠΑ ενός  μεγάλου έργου που «θα αλλάξει την εικόνα τη πόλης, αλλά και την  προσβασιμότητα, την  κυκλοφορία, την καθημερινότητα», μίλησε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

    Η ανάπλαση θα επιτρέψει να  μάθουμε την πόλη, να την αγαπήσουμε, να κυκλοφορούμε χωρίς αυτοκίνητα , είπε, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του, αλλά και τις υπηρεσίες του δήμου που έχουν υπερβάλλει σε εργασία για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να  μπουν σε τροχιά χρηματοδότησης έργα, σε θητείες που, όπως σημείωσε , θέλουμε να είναι «χρήσιμες θητείες».

    Τον Σταύρο Αρναουτάκη καλωσόρισε στην Σητεία, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Μεραμβελιωτάκης, σε μια ιδιαίτερα θερμή υποδοχή, με αναφορά στο προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Αρναουτάκη για την περιοχή, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, όπως η περίοδος της πανδημίας, που άλλαξε τα δεδομένα, όπως σημείωσε. Τόνισε  μάλιστα πως αυτό το ενδιαφέρον έρχεται να αναπληρώσει τα μεγάλα κενά «από αυτά που έχει στερηθεί μια περιοχή στην εσχατιά της Μεγαλονήσου».

    • Μια αναφορά έγινε από τον Σταύρο Αρναουτάκη και στην υπογραφή σύμβασης με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας  για την ψηφιακή προβολή των αεροδρομίων της Κρήτης,  ευχαριστώντας τον Αερολιμενάρχη.

    Το πιο σημαντικό είναι πως και τα τρία αεροδρόμια της Κρήτης, αντιμετωπίζονται ισότιμα και με την ίδια λογική, τόνισε ο Γιώργος Ζερβάκης στην παρέμβαση του.

     

    Παρόντες στις ανακοινώσεις χρηματοδότησης της ανάπλασης της πλατείας, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γ. Γουλιδάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου Γ. Τσιφετάκης,  και οι Αντιδήμαρχοι του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.


 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας