Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Αυξήθηκαν οι πτήσεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο Σητείας

Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου αυξήθηκαν οι πτήσεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Σητείας. Συγκεκριμένα από 1η Ιουνίου οι πτήσεις από και προς Αθήνα είναι καθημερινές, πλην της Παρασκευής. Συνεχίζονται επιπρόσθετα οι πτήσεις προς και από Άκτιο και Αλεξανδρούπολη κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Σε ότι αφορά τις πτήσεις τσάρτερ για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω κυρίως συνθηκών κορoνοϊού δεν υπάρχει κινητικότητα στον δημοτικό αερολιμένα Σητείας, γεγονός αρνητικό συνολικά για την ευρύτερη περιοχή και την τουριστική κίνηση.

Ωστόσο όπως ανέφερε με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Αερολιμενάρχης Σητείας κ. Δημήτρης Βερίγος, το αεροδρόμιο δέχεται πτήσεις γενικής αεροπορίας. Ήδη από την 1η Ιουνίου ξεκίνησε η άφιξη ξένων αεροσκαφών από άλλες περιοχές της χώρας (όπως την Μύκονο) με τους επιβαίνοντες αυτών να πραγματοποιούν διακοπές στην περιοχή της Σητείας και ευρύτερα του νομού.

Η αύξηση των πτήσεων γενικής αεροπορίας κρίνεται σημαντική για τον αερολιμένα Σητείας αφού λειτουργεί θετικά στην ανάπτυξη της λειτουργίας και των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει, αλλά και στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού. «Τα αιτήματα που δεχόμαστε ως αεροδρόμιο για τις πτήσεις γενικής αεροπορίας είναι πάρα πολλά, γεγονός που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για το φετινό καλοκαίρι. Σε αυτό συντελεί και το γεγονός της αύξησης φέτος των δρομολογίων από και προς Αθήνα» ανέφερε ο κ. Βερίγος.

Γενικότερα την φετινή καλοκαιρινή σαιζόν αναμένεται να είναι καλύτερα τα δεδομένα όπως πρόσθεσε, για το αεροδρόμιο της Σητείας και σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση η οποία ήδη καταγράφει αύξηση.

Αναφορικά με την λειτουργία του αεροδρομίου, εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης λόγω covid. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν απαιτείται διενέργεια τεστ για τους επιβάτες που ταξιδεύουν – πριν την πτήση – από Σητεία προς Αθήνα κάτι που είναι απαραίτητο ωστόσο για εκείνους που ταξιδεύουν από Αθήνα προς Σητεία.

Από κει κι έπειτα, ζητήματα πάντα υπάρχουν όπως πρόσθεσε, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπηρεσίες αλλά καταβάλλεται η μέγιστη προσπάθεια από την πλευρά του προσωπικού ώστε να αντιμετωπίζονται. «Προβλήματα πάντα υπάρχουν σε μία δομή όπως είναι ένα αεροδρόμιο, που είναι ένα ζωντανό κύτταρο. Οι προσπάθειες συνολικά του προσωπικού του αεροδρομίου είναι διαρκείς με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου, την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση επιβατών, φορτίων και αεροσκαφών».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας