Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

«Νοερή» κατάθεση στεφάνου στην εκδήλωση μνήμης της Μονής Τοπλού

 

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας,

με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και της επετείου της σφαγής του Ηγουμένου, δεκατριών Πατέρων της Μονής και πλήθος λαϊκών το έτος 1821.

Παρά την επίσημη πρόσκληση, οι διοργανωτές δεν είχαν προβλέψει την κατάθεση στεφάνου τιμής εκ μέρους του Βουλευτή Λασιθίου και εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και έτσι αυτή έγινε «νοερά». Επειδή η διάκριση αυτή έγινε αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά, ελπίζουμε να οφείλεται απλά σε κακή οργάνωση και όχι σε σκοπιμότητα.

Ο Βουλευτής απεύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Τιμούμε σήμερα, με αφορμή την συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τις θυσίες των Αγίων Πατέρων σε αυτό το ιστορικό Μοναστήρι της Μονής Τοπλού, οι οποίοι προσέφεραν τη ζωή τους σαν αντίδωρο, στο βωμό της ελευθερίας. Και όχι μόνο τους επώνυμους αλλά και τον ανώνυμο λαό, όλους εκείνους  που έδωσαν τη ζωή τους για το υπέροχο αγαθό της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης. Όλους εκείνους που στην πορεία των διακοσίων χρόνων θυσιάστηκαν για αυτά τα ιδανικά,  στους απελευθερωτικούς πολέμους, στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο,  στην Κύπρο και αλλού.

Σήμερα δυστυχώς αντιμετωπίζουμε έναν ύπουλο εχθρό, ο οποίος απειλεί την ελευθερία, την οικονομία, την υγεία μας. Είναι ο ιός της πανδημίας του covid -19. Θα πρέπει όλοι να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού εχθρού.

Θέλω να σας ευχαριστήσω κι επιστρέψτε μου κλείνοντας την τοποθέτηση μου να καταθέσω νοερά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ένα στεφάνι στην μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας