Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο να μην κατατεθεί»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ομάδας Γυναικών Σητείας Μέλος της ΟΓΕ, κινητοποιήσεις 17 Μάρτη

Ελπίδα γεννάνε οι χθεσινές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα με αφορμή το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ- ΕΚΤΡΩΜΑ που στόχο έχει να τσακίσει τις ζωές μας.  

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο να μην κατατεθεί» ήταν η απαίτηση της απεργιακής συγκέντρωσης στην Σητεία, στην οποία καλούσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΜΥΣΩΝ», το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού «ΤΑΛΩΣ», η Ομάδα Γυναικών Σητείας της ΟΓΕ και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου. Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Αλεξάκης Αλέξανδρος, πρόεδρος του ΣΕΠΕ «ΜΥΣΩΝ», η Γεωργία Ρεμουντάκη, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Σητείας και ο Μανώλης Βδοκάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που μετέφερε το αποφασιστικό μήνυμα «Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε, το νομοσχέδιο – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά». Οι διαδηλωτές και οι απεργοί φώναξαν ανάμεσα σε άλλα τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» και «Νέα, νέε σου κλέβουν τη ζωή – Σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ». Το δικό μας ευαγγέλιο είναι η υπεράσπιση του 8ωρου και η διεκδίκηση 7ωρου με 5 μέρες δουλειά τη βδομάδα. Με αυξήσεις στους μισθούς για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες. Με μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στους χώρους δουλειάς.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας,  και ανανεώνουμε το αγωνιστικό – απεργιακό ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα,  που η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στην βουλή και ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 16/6.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!!

 


11/06/2021
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ, Μέλος της ΟΓΕ

Συνολικες προβολες σελιδας