Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο Βάι

Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια εφαρμογής των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη ΖΕ του Δήμου Σητείας,

πραγματοποιήθηκε ευρεία αναγνώριση στη περιοχή του Φοινικοδάσους, προκειμένου να εντοπιστούν οι κρουνοί αναπλήρωσης νερού για τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, του Δήμου, των Εθελοντικών ομάδων κλπ που θα λάβουν μέρος στη κατάσβεση.

Από την αναγνώριση προέκυψαν νέα στοιχεία και συγκεκριμένα η άμεση τοποθέτηση δύο κρουνών, (κύριος και εναλλακτικός) με συνεχή παροχή ύδατος, που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην έκβαση της κατάσβεσης αφού η πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων όλων των εμπλεκομένων φορέων, θα γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το εσωτερικό του Φοινικοδάσους για τα δούμε τη κατάσταση των υφιστάμενων δρομολογίων, που θα χρησιμεύσουν για τη κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και τα σημεία πλήρωσης ύδατος αλλά και εκτόξευσης νερού.

Στην αναγνώριση συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σητείας Γιώργος Αϊλαμάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου Πύραρχος Νικόλαος Μητσογιάννης με το επιτελείο του, ο Διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας Παύλος Καπετανάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαικάστρου Νίκος Χατζηδάκης, ο δασοφύλακας και ο υπάλληλος άρδευσης του Δήμου Μανόλης Καφεσάκης.

Τους ευχαριστώ θερμά για τη επικοδομητική συνάντηση που είχε ως αποτέλεσμα να εξαχθούν διαπιστώσεις και άριστα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο φοινικόδασος που όλοι απευχόμαστε.

Επιζητούμε πρωτίστως μέτρα πρόληψης που θα αποτρέψουν τις ενέργειες καταστολής δηλαδή τις ενέργειες κατάσβεσης και που εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τη πυροπροστασία σ όλη τη μαθητική κοινότητα, θα επιφέρουν καλά αποτελέσματα.

Εύχομαι ολόψυχα μια καλή αντιπυρική περίοδο πράγμα στο οποίο θα συμβάλλουμε άπαντες με τις ενδεδειγμένες ενέργειες μας.

Αϊλαμάκης Γιώργος

Αντιδήμαρχος ΠΠ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας