Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

foto

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε με σκοπό να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και να  υπενθυμίζει τους κινδύνους τους οποίους προκαλεί η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα και αδιαφορία .

 

Ο Δήμος Σητείας με τη νέα στρατηγική που έχει χαράξει βρίσκεται στη μετάβαση σε μια νέα εποχή με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Η μετάβαση αυτή απαιτεί ατομικό και συλλογικό αγώνα αλλά είναι μονόδρομος, καθώς η εξέλιξη του ανθρώπου είναι αλληλένδετη με τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Η ενίσχυση και ενθάρρυνση της ανακύκλωσης, των πρακτικών μείωσης της παραγωγής αποβλήτων και της αποτελεσματικής διαχείρισης των βιολογικών αποβλήτων είναι έννοιες που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα μας απασχολήσουν ακόμη περισσότερο, μέσα από μια νέα φιλοσοφία, όχι μόνο σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και μέσα από άλλες καινοτόμες δράσεις «  έξυπνων πόλεων», προώθηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων κλπ.

 

Ο Δήμος Σητείας έχει σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις που θα ενισχύσουν την Διαλογή στη Πηγή και θα προωθήσουν την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, η οποία αποτελεί και το σύγχρονο μοντέλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

 

Όλοι Μαζί συμβάλλουμε στο να έχουμε ένα Δήμο καθαρό, σεβόμενοι το περιβάλλον. Γιατί το περιβάλλον είμαστε εμείς και οφείλουμε να το προστατεύουμε.

 

Συνολικες προβολες σελιδας