Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Γ. Γουλιδάκης: Δεν θα δεχθούμε διόδια στο Λασίθι αν δεν γίνουν τα έργα – Στα 6,3 ευρώ ανά 100 χλμ. το κόστος

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/diodia-35235-radiolasithi.gr_.jpgΜε νέα δεδομένα συνεχίζονται οι κινήσεις από όλες τις πλευρές του Λασιθίου μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν εκ μέρους της κυβέρνησης για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ο οποίος φαίνεται πως σύντομα θα αρχίσει να γίνεται πράξη, με το Λασίθι όμως εκτός αρχικού σχεδιασμού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Γουλιδάκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, μετά και από τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), εκεί που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν με πολλές λεπτομέρειες, όλες οι πτυχές του έργου, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τις χαράξεις από τα Χανιά ως τη Σητεία, όσο και για τους ακριβείς τρόπους χρηματοδότησης ανά τμήμα και τα χρονοδιαγράμματα.

Θέματα που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα το νομό τις τελευταίες δύο εβδομάδες και όπως λέει ο αντιπεριφειάρχης, σε αυτή τη φάση όλος ο νομός έχει ανασυνταχθεί και προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις ενωμένος, με βασικό αίτημα αυτή τη στιγμή να διευκρινιστούν άμεσα όλα τα θέματα που αφορούν το Λασίθι και κυρίως αυτά των χρηματοδοτήσεων και των χρονοδιαγραμμάτων των έργων.

Με δεδομένο πως τα έργα του ΒΟΑΚ θα ξεκινήσουν στο τμήμα Αγ. Νικόλαος-Νεάπολη, αλλά και τα δύο έργα Καλού Χωριού – Γέφυρας Φρουζή και παράκαμψης Παχειάς Άμμου να είναι σε αρκετά πιο προχωρημένο επίπεδο από όλα τα υπόλοιπα του νομού, ο κ. Γουλιδάκης τόνισε πως η πίεση που πρέπει να ασκηθεί από όλους τους φορείς πρέπει να είναι συνεχής και επίμονη για πολύ καιρό, ώστε να μην παραμεληθούν οι μελέτες του Λασιθίου, να βρεθούν τα χρήματα, και τελικά να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις.

Ένα θέμα που επίσης απασχολεί ιδιαίτερα όλη την Κρήτη είναι αυτό των διοδίων, τα οποία είναι δεδομένο πως θα λειτουργήσουν στο νέο ΒΟΑΚ. Ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς, και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το που αυτοί οι σταθμοί διοδίων θα τοποθετηθούν από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη.

Το μόνο που είναι γνωστό είναι το κόστος που θα έχουν και θα είναι 0,063 ευρώ ανά χιλιόμετρο, δηλαδή, 6,3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Η συζήτηση για τα διόδια είναι κάτι που απασχολεί ήδη τους φορείς του νομού, ανέφερε ο κ. Γουλιδάκης, υπογραμμίζοντας πως το Λασίθι δεν πρόκειται να δεχθεί την τοποθέτηση διοδίων εφόσον δεν εκτελεστούν τα έργα του ΒΟΑΚ στην περιοχή, κι αυτή είναι μια άποψη που συμμερίζονται όλοι οι Δήμαρχοι.

Ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της σύνδεσης της νότιας σύνδεσης της Ιεράπετρας και της Σητείας με το Καστέλλι όπου κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο, αναφέροντας πως πρόκειται για ένα έργο απολύτως απαραίτητο για την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο θα πρέπει να αρχίσει να συζητείται ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργήσει η κατασκευή του.

 

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

 

Συνολικες προβολες σελιδας