Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Αρνητικά όλα τα rapid test στην Σητεία παρά το μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα (βιντεο-φωτο)

 

 Αρνητικά είναι, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, όλα τα rapid test που διενεργήθηκαν από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πεζό πληθυσμό της Σητείας στην περιοχή του συντριβανίου.

 

Η δράση πραγματοποιείται μετά από επιτακτικό αίτημα του Δήμου λόγω της ανησυχίας που προκαλεί το ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο που καταγράφηκε στις μετρήσεις των λυμάτων.

Την διαφορετική εικόνα που δίνουν τα τεστ από τα λύματα σημείωσε με ικανοποίηση ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης που βρέθηκε στο σημείο, κάνοντας ειδική αναφορά στην προσέλευση των νέων , ενώ εκτίμησε πως έχει γίνει συνειδητή η κρισιμότητα της κατάστασης.

 

Μαζί, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης μετά από εξάμηνη ταλαιπωρία, όπως είπε, που αν επιβεβαιωθεί η θετική εικόνα με μηδενικά κρούσματα, θα μπουν σε ρυθμούς κανονικής και απερίσκεπτης λειτουργίας.

Ο αριθμός των τεστ που είχαν διενεργηθεί μέχρι το μεσημέρι, ανέρχεται στα εκατό, κάτι που δεν ικανοποιεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας Νίκο Καραμανωλάκη, που επίσης βρέθηκε στο σημεία διενέργειας των τεστ κάτι που όπως είπε, δεν βοηθά στην   σωστή αποτύπωση της κατάστασης. Ευχήθηκε πάντως, να συνεχιστεί η διαδικασία με μεγαλύτερη προσέλευση και σταθερά αρνητικό αποτέλεσμα.

Η διαδικασία οργανώνεται από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την7η ΥΠ Ε, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Σητείας ενώ βοηθά και η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου

Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν  οι εθελοντές του Ερυθρού Σταύρου και της ΕΔΕΑΚ.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας