Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Κώστας Βαρουχάκης: Διασχίζει την Κρήτη για τα ειδικά σχολεία

 Το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης από τη μια μεριά της Κρήτης ως την άλλη για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρία καθώς και των ειδικών σχολείων του νησιού, δίνει ο αθλητής του τριάθλου Κώστας Βαρουχάκης.

Ο Κώστας Βαρουχάκης θα διασχίσει και τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης περνώντας συμβολικά μπροστά από κάθε Ειδικό Σχολείο, τα οποία στο σύνολο είναι επτά. Αφετηρία στο εγχείρημά του είναι το ΕΕΕΚ Σητείας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και τελικός προορισμός το Ειδικό Σχολείο στα Κουτουφιανά Κισσάμου. Η απόσταση σύμφωνα με το google maps είναι στα περίπου 330 χλμ και ο Κώστας είναι αποφασισμένος να τρέχει για πέντε ώρες την μέρα από τις 05:00 το πρωί ως τις 10:00, διανύοντας 35 χλμ καθημερινά ως τις 30 Μαίου, σε επαρχιακούς δρόμους για λόγους ασφαλείας.


 Όπως εξηγεί ο ίδιος , μέσα από το τρέξιμο θέλει να αφυπνίσει την κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά με αναπηρίες και να ευαισθητοποιήσει όσον αφορά την ένταξη τους μετά την ενηλικίωση τους στο κοινωνικό σύνολο, με ίσες ευκαιρίες. Είναι μια δράση αφιερωμένη στους αποφοίτους ΕΕΕΚ Κισσάμου και σε όλα εκείνα τα παιδιά που μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τους η κοινωνία μας τα αναγκάζει να επιστρέψουν στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, χωρίς καμία περαιτέρω παροχή φροντίδας. Πρόκειται για ένα μήνυμα αλληλεγγύης από την μία μεριά της Κρήτης έως την άλλη, ισότητας και ίσων ευκαιριών όλων τον παιδιών που είμαι σίγουρος ότι από την Κρήτης μας θα ταξιδέψει σε όλη την επικράτεια και το δικαίωμα τους για μια ζωή χωρίς εκπτώσεις θα γίνει πραγματικότητα! Τελικά έχει διερωτηθεί κάνεις μέχρι σήμερα τι γίνονται τα παιδιά μας… τα διαφορετικά παιδιά μετά της σπουδές τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;

 Ο Κώστας από το 2018 έχει αναλάβει σχετικές δράσεις για την στήριξη του Ειδικού σχολείου στα Κουτουφιανά Κισσάμου και μάλιστα μέσα από έναν κολυμβητικό διάπλου 11 χιλιόμετρων στον Κόλπο της Κισσάμου. Τον Αύγουστο του 2020 ολοκλήρωσε μια κολυμβητική διαδρομή 25 χλμ για την συγκέντρωση χρημάτων για μια καινούρια αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης του Σχολείου. 

Ως αθλητής έχει συμμετάσχει σε δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα Ironman ενώ το 2019, όπως μας λέει, ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα υπερτρίαθλο στην Λιθουανία, αγώνα διαρκείας 34 ωρών που τον κατέστησε το δεύτερο Έλληνα και μοναδικό στην Κρήτη που καταφέρνει ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα.

 

Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας