Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Για φέτος δεν προβλέπεται να έρθουν καθόλου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας

Μπορεί η επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα να έχει καθοριστεί για τις 14 Μαΐου, ωστόσο -όπως φαίνεται- η ημερομηνία αυτή δεν αφορά τη χώρα στο σύνολό της. Στο Δήμο Σητείας -επί παραδείγματι- δεν προβλέπεται να ανοίξουν ξενοδοχειακές μονάδες στα μέσα του μήνα, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.

Για τη φετινή τουριστική σαιζόν τα μηνύματα αυτή την ώρα τουλάχιστον, για την περιοχή της Σητείας δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

«Όπως γνωρίζουμε- το είχαμε αναφέρει από πέρυσι», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος, «δεν θα υπάρχει καμία πτήση τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας. Για την επόμενη χρονιά, είναι άγνωστο τί θα γίνει. Από πέρυσι επίσης έχουμε επισημάνει, ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε σχεδόν από την αρχή. Είμαστε μία μικρή, απομονωμένη περιοχή. Δεν είναι το ίδιο όπως για παράδειγμα το Ηράκλειο, που είναι ένας μεγάλος προορισμός, ένα διεθνές αεροδρόμιο.

Εμείς εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες από την αρχή, για να φτάσουμε και πάλι κάποια στιγμή, εχόντων καλώς των πραγμάτων στο επίπεδο που ήμασταν πριν λίγα χρόνια, όπου οι πτήσεις τσάρτερ έφταναν τις οκτώ εβδομαδιαίως στο αεροδρόμιο της Σητείας.

Η τουριστική σαιζόν είχε επιμηκυνθεί, ξεκινούσε τον Μάιο και ολοκληρωνόταν τον Οκτώβριο έχοντας συνεχή ροή επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή. Ως Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας είχαμε κάνει προσπάθειες και ήμασταν και σε ένα καλό επίπεδο και με tour operators από διάφορες χώρες, όχι μόνο από την Σκανδιναβία. Συνεχίζουμε να έχουμε επαφές, όμως τα δεδομένα λόγω και πανδημίας έχουν αλλάξει και η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ο,τιδήποτε είναι δυνατό για να έχουμε επισκεψιμότητα στην περιοχή μας, για να αναπτυχθεί ο τουρισμός. Η αγωνία μας είναι μεγάλη. Ως κλάδος στηριζόμαστε στον τουρισμό για να επιβιώσουμε. Άρα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε. Μέσω του τουρισμού στηρίζεται συνολικά και η τοπική οικονομία όμως και πρέπει όλοι να εστιάσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας