Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Ιερά Πανήγυρις Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Σητείας (Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός)

 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 2 Μαϊου 2021, ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.



Μέσα στην ευφρόσυνη και λαμπροφόρο ατμόσφαιρα της Αναστάσεως του Κυρίου τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 2 Μαϊου 2021, η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης και της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου  του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Κατά την τάξη ο Σεβασμιώτατος ενδύθηκε άπασα την Αρχιερατική στολή στο κέντρο του ιερού ναού κάτω από τον Πολυέλαιο, ενώ ο Χορός υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου και προϊσταμένου του ναού πρωτ. Νικολάου Αλεξάκη έψαλε το καθιερωμένο Δοξαστικό της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου «Αναστάσεως ημέρα…» σε αργό μέλος. 

Η διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή του Μεγάλου Εσπερινού της ημέρας του Πάσχα αναγνώσθηκε σε τρεις γλώσσες. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ανέγνωσε το ιερό Ευαγγέλιο στην ελληνική γλώσσα από την Ωραία Πύλη, ακολούθως ανέγνωσε ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης στη Σλαβωνική γλώσσα, και στη συνέχεια ο Χορός των Ιεροψαλτών, με επικεφαλής τον Αιδεσιμολ. πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη, υπεύθυνο Καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως στην πόλη της Σητείας, απέδωσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα στην ομηρική γλώσσα.

Μετά την ευλόγηση των άρτων, ο ιερός κλήρος και ο παριστάμενος ευσεβής λαός προσκύνησαν το ιερό ευαγγέλιο και έλαβαν την ευχή του Σεβ. κ. Κυρίλλου, ο οποίος διένειμε πασχαλινά αυγά και ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους χρόνια πολλά. Στη σύντομη προσλαλιά του ανέφερε ότι αυτή την ιδιαίτερη μέρα όπου το φως της Αναστάσεως του Χριστού γεμίζει όλο το σύμπαν η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου σηματοδοτεί την ουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Ας τον παρακαλέσουμε να πρεσβεύει πάντοτε στον Αναστάντα Κύριο και να προσπαθούμε αυτές τις δύσκολες μέρες να εμπνεόμαστε από την καρτερία, την υπομονή, το σθένος, την παρρησία και το μαρτύριό του. Επίσης, ευχήθηκε ιδιαίτερα στον παριστάμενο εορτάζοντα Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη ο τροπαιοφόρος Άγιος Γεώργιος να τον ενδυναμώνει στο υψηλά και ευθυνοφόρα καθήκοντά του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου Σητείας.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, ο Προηγούμενος της Μονής Τοπλού και ο Ιερός Κλήρος της πόλεως, ενώ εκκλησιάστηκαν πολλοί ευλαβείς χριστιανοί της πόλεως, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα της πανδημίας.

 


http://www.imis.gr/
Video : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας