Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Επι ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν τις φωτιές

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και όπως φαίνεται αρκετοί ήταν οι πολίτες στην περιοχή της Σητείας που θέλησαν να “εκμεταλλευτούν” χθες και σήμερα την δυνατότητα καύσης κλαδιών, χωρίς ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν μεριμνήσει για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Ως εκ τούτου, επί ποδός είναι από χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να προλάβουν την σβήσουν φωτιές χωρίς ευτυχώς να λάβουν μεγάλες διαστάσεις.

Έτσι, χθες το απόγευμα περίπου στις 6 εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή του Ξεροκάμπου. Λόγω της πληροφόρησης για την επικράτηση έντονων ανεμολογικών συνθηκών στην περιοχή,  υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής κι  έσπευσαν τρία  οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμακίου Σητείας κι ένα από την Ιεράπετρα. Με την βοήθεια πολιτών η φωτιά ευτυχώς δεν πήρε έκταση και αποτέφρωσε ένα στρέμμα περίπου χορτολιβαδικής έκτασης

Ακολούθως περίπου στις 7.30 χθες το απόγευμα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Κάτω Επισκοπής και συγχρόνως στην περιοχή Λυγαράς, κοντά στην Σητεία όπου μάλιστα κατά πληροφορίες άτομο  είχε συγκεντρώσει κλαδιά κι αφού έβαλε φωτιά έφυγε από το σημείο χωρίς να εποπτεύσει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ακολουθείται το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο.

Σήμερα από τις 9 το πρωί υπήρξε καταγραφή αρκετών περιπτώσεων ατόμων που θέλησαν να προβούν στην καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, έχοντας ορισμένοι  την πρόθεση να κάψουν και πλαστικά. Έγιναν όμως  έλεγχοι, υπήρξε ενημέρωση για το θέμα της καύσης πλαστικών και αποφεύχθηκαν τα δυσάρεστα. Η καύση πλαστικών θα πρέπει να τονιστεί απαγορεύεται στη διάρκεια όλου του χρόνου, θεωρείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενημερώνονται οι Αστυνομικές αρχές και ακολουθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Επίσης σήμερα περίπου στη μία το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά στον Ανάλουκα , σε καλάμια, ευτυχώς με την παρέμβαση Πυροσβεστικού οχήματος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας  η φωτιά δεν επεκτάθηκε και  κάηκαν 20 τετραγωνικά μέτρα.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας