Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Με αντίτιμο η είσοδος στο φαράγγι του Ρίχτη – Τα φαράγγια Κριτσάς και Χαυγά

Βρήκα ενδιαφέρουσα την πληροφορία από τη Σητεία ότι φέτος για την είσοδό τους στο φαράγγι του Ρίχτη «κάτι» θα πληρώνουν οι επισκέπτες του. Πιο συγκεκριμένα, με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν,

το φαράγγι θα λειτουργεί με ελάχιστο αντίτιμο και με προσωπικό το οποίο θα φροντίζει για την ασφάλεια των επισκεπτών, την καθαριότητα του χώρου και τη γενικότερη ελεγχόμενη λειτουργία του, υπό την διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης Σητείας ΜΑΔΕΣ. Άμεσης προτεραιότητας είναι και η κάρτα εντοπισμού με την οποία θα εφοδιάζονται κατά την είσοδο τους οι επισκέπτες.

  •  Θεωρούμε απόλυτα λογική την απόφαση. Έστω και καθυστερημένα, με το «ελάχιστο αντίτιμο» θα υπάρξουν κάποια έσοδα απαραίτητα για τη συντήρηση του φαραγγιού.
  •  Οι Χανιώτες έχουν βάλει εισιτήριο στο φαράγγι της Ίμβρου εδώ και 30 χρόνια. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για το φαράγγι της Κριτσάς, μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις που δεν είναι πολλές, ούτε δύσκολες. Ακόμα και με ένα (1) ευρώ από κάθε επισκέπτη θα προκύψει όφελος, καθώς προβλέπουμε ότι τα επόμενα χρόνια οι επισκέπτες του μοναδικού αυτού φαραγγιού θα πολλαπλασιαστούν. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το φαράγγι της Κατσικαντάρας του Καλού Χωριού αλλά και του Χαυγά, από τη Φουρνή στην Πλάκα… για να αναφερθούμε σε 3 μόνο κοντινά φαράγγια που βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες, των οποίων όλο και περισσότεροι πελάτες ενδιαφέρονται για πεζοπορίες στη φύση, μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που κάθε χρόνο ενδιαφέρει όλο και περισσότερο κόσμο, ειδικά την μετά πανδημία εποχή.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας