Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Άλλαξαν πάλι τα δεδομένα όσον αφορά τον κορονοϊό στο δήμο Σητείας-Δήμαρχος: “πολύ δύσκολη η κατάσταση”

Όπως αποδεικνύεται αλλάζουν άρδην τα δεδομένα σε ότι αφορά τον κορονοιο από τη μια μέρα στην άλλη. Διαφορετική είναι  η κατάσταση πλέον στην  Σητεία σύμφωνα με τις αναλύσεις των λυμάτων  βάση των οποίων  καταγράφεται μεγάλη αύξηση ιικού φορτίου.
 
Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση. Όπως ενημέρωσε οι μετρήσεις των λυμάτων δείχνουν ένα πολύ υψηλό ιικό φορτίο το υψηλότερο που ως τώρα έχει δοθεί στην περιοχή. 
 
Που σημαίνει ότι έως 24 Απριλίου όπως ανέφερε, είχαμε μια εκτενή διασπορά το οποίο δυστυχώς δημιουργεί προϋποθέσεις να έχουμε και περαιτέρω διασπορά την τρέχουσα εβδομάδα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδο” συμπλήρωσε.
 
 
Ο κ. Ζερβάκης πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον ΕΟΔΥ ο οποίος είναι ενήμερος. Το πιθανότερο είναι τη Δευτέρα του Πάσχα να μεταβεί συνεργείο στη Σητεία για την διεξαγωγή rspid test για να υπάρξει και μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης.
 
Επιτακτική είναι η ανάγκη όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όπως τόνισε ο κ Ζερβάκης τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα και όλα τα μέτρα προστασίας.
 
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
 
Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας