Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Επί ποδός η Υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας-προκειμένου να καθαριστούν και εξωραϊστούν η πόλη και οι Τοπικές Κοινότητες

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινείται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας προκειμένου να καθαριστούν και να εξωραϊστούν η πόλη και οι Τοπικές Κοινότητες, ενόψει του Πάσχα.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις της στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Πλατανάκη, η προσπάθεια αυτή είναι συνεχής. Έχει όμως εντατικοποιηθεί από τις αρχές της Άνοιξης, με συντονισμένες εξορμήσεις στις κοινότητες με σκοπό να γίνουν κλαδεύσεις ψηλών δέντρων, επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους όπως πλατείες, δρόμους και κοιμητήρια, καθαρισμοί, απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα συνολικά του Δήμου.

«Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις ως υπηρεσία. Θέλουμε, κι αυτό πράττουμε, να βοηθήσουμε και τους Προέδρους των χωριών μας που έχουν λάβει τώρα την πάγια προκαταβολή κι έχουν κωδικούς για παρεμβάσεις μέσα στις κοινότητες, να βοηθήσουμε επιπλέον, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μέχρι το Πάσχα αλλά και ακολούθως. Εκτιμούμε ότι η προσπάθεια αυτή έχει αποδώσει καρπούς. Οι εργασίες πήγαν πολύ καλά. Επισκεφθήκαμε το 90% των κοινοτήτων του Δήμου, υπήρξε ικανοποίηση από την πλευρά των Προέδρων. Εννοείται ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Έχουμε συνεργασία και με την Τεχνική Υπηρεσία όπου απαιτούνται κάποιες φορές παρεμβάσεις με τα μηχανήματα και το προσωπικό της υπηρεσίας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συνδρομή τους, και τον Αντιδήμαρχο και το προσωπικό της υπηρεσίας. Έγινε γενικότερα μία συντονισμένη προσπάθεια με την πολύτιμη συνδρομή των Προϊσταμένων των τμημάτων και φυσικά της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Τους ευχαριστώ θερμά, όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας.»

 

Η συμβολή των εθελοντών

Η κ. Πλατανάκη παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τις προσπάθειες αυτές, απευθύνοντας επίσης θερμές ευχαριστίες. «Παράλληλα με τις δικές μας προσπάθειες είχαμε την συνδρομή των Προέδρων όπως προαναφέρθηκε των ΤΚ, των Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών, εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων πολιτών που συνεισέφεραν πολύ. Πραγματοποιούνται εκτεταμένες εθελοντικές δράσεις στην πόλη της Σητείας και στις Τοπικές Κοινότητες. Συμπολίτες μας μάλιστα έχουν υιοθετήσει και κάποια παρτέρια – στο παραλιακό μέτωπο, στην περιοχή της Καζάρμας και σε άλλα σημεία –  τα οποία έχουν εξωραΐσει, έχουν φυτεύσει και τα φροντίζουν. Είναι πολύ θετική αυτή η συνεργασία, είναι πολύ σημαντικό ο πολίτης να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και να έχουμε συμπαραστάτες και συνεργάτες. Ο Δήμος είναι ένας και αδιαίρετος για όλους μας, οπότε βοηθάμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να φροντίζουμε τον τόπο μας, και να απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα κι εμείς που ζούμε εδώ αλλά και οι επισκέπτες μας στην συνέχεια. Να έχει ο Δήμος μας στην πόλη και στις κοινότητες μία καθαρή κι όμορφη εικόνα».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εργασίες καθαρισμού έγιναν και στο Νοσοκομείο Σητείας, στην παραλία του Ανάλουκα καθώς και σε δημοτικά σχολεία στα οποία θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση μετά το Πάσχα θα δοθεί και στα παραλιακά μέτωπα του Δήμου ώστε να είναι όλα έτοιμα με την έναρξη της νέας σαιζόν, αλλά και όπου χρειαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης και των χωριών όπως τόνισε η κ. Πλατανάκη.

Αυτές τις ημέρες λαμβάνουν χώρα εργασίες σε συνεργασία και με την Δημοτική Κοινότητα Σητείας, που αφορούν εξωραϊσμό και βαψίματα σκαλοπατιών σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης και προγραμματίζονται και εθελοντικές δράσεις ακολούθως, όπως ανέφερε η κ. Πλατανάκη, ευχαριστώντας την Δημοτική Κοινότητα για την συνδρομή της.

Σε ότι αφορά την λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τις ημέρες που ακολουθούν ενόψει του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, θα λειτουργήσει κανονικά, με προσωπικό ασφαλείας. Η κ. Πλατανάκη απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής να μην βγάζουν ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους επειδή δεν θα υπάρχει αποκομιδή ογκωδών, και γενικότερα να συμβάλουν από την πλευρά τους ώστε να μην δημιουργούνται άσχημες εικόνες.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας