Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Συνάντηση Ζερβάκη-Χανιωτάκη για χρηματοδοτήσεις έργων στην περιοχή μας (βιντεο-φωτο)

DSC04003

 Η αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και οι πιθανές καθυστερήσεις που αυτή η αλλαγή επιφέρει στην υλοποίηση έργων, συζητήθηκε στην συνάντηση που είχαν σήμερα στο δημαρχείο Σητείας

ο Γιώργος Ζερβάκης με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου υπεύθυνη για τα οικονομικά Μαρία Χανιωτάκη, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Τσιφετάκη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Μακρυνάκη.

Οι δυο πλευρές καταβάλλουν από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων ώστε οι αλλαγές στο ΠΔΕ να μην φέρουν δυσκολίες στον σχεδιασμό και στους στόχους, με τον δήμαρχο Σητείας να μιλά για άριστη συνεργασία και να αναφέρεται σε οικονομικά και τεχνικά θέματα. Τόνισε , πως υπήρξε η δέσμευση πως ό τι έχει ζητηθεί από τον δήμο με τεχνικό δελτίο, θα χρηματοδοτηθεί.

 

 

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα επαρχιακά δίκτυα, τους καθαρισμούς των ρεμάτων, θέματα καθημερινότητας που χρήζουν άμεσης ή έμμεσης παρέμβασης.

Και οι δασικοί χάρτες μπήκαν στην κουβέντα , με τον Γ. Ζερβάκη να εκφράζει την άποψη πως η κυβέρνηση θα λάβει τα μηνύματα από όλους τους  δημάρχους της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας για το τι θα συμβεί αν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο.

Στις εργολαβίες που τρέχουν αναφέρθηκε η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη, και συγκεκριμένα :

-Στην εργολαβία 6,9 εκατομμύρια που θα υλοποιηθεί το προσεχώς διάστημα και μέσα στο 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών και έργων συντήρησης του παλαιού εθνικού δικτύου

-Δεύτερη εργολαβία που βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης προυπολογισμού 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Συζητήθηκαν τα τεχνικά δελτία του δήμου προς την περιφέρεια και που  «με την συνδρομή του περιφερειάρχη θεωρώ πως θα υλοποιηθούν και θα προχωρήσουν όσον αφορά την χρηματοδότηση», όπως είπε.

Αρωγός στην προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής, εμφανίστηκε η κ. Χανιωτάκη, εκφράζοντας την ευχαρίστηση της για την επίσκεψη στην πόλη μας μαζί με την διάθεση της να  βοηθήσει και να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών.

«Η τοπική κοινωνία μας ενδιαφέρει, να υπάρχει θετικός αντίκτυπος στην καθημερινότητα των ανθρώπων», είπε.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

 DSC04006

DSC04000

DSC04012


Συνολικες προβολες σελιδας