Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Δήμαρχος Σητείας: “Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον στην περιοχή μας”

 

Δεν ανιχνεύεται ιικό φορτίο βάσει και των τελευταίων  αποτελεσμάτων των ελέγχων των λυμάτων της Σητείας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης «σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από την εξέταση των λυμάτων της περιοχής,  από 15/2/21 έως 8/3/21, σε όλες τις αναλύσεις  που έγιναν, δεν έχει ανιχνευτεί ιικό φορτίο.»

Απαιτείται προσοχή, όπως τόνισε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο κ.Ζερβάκης, και στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζονται και τις δύο επόμενες εβδομάδες (Τρίτη 23 και 30 Μαρτίου) τα rapid test  στην Σητεία, στον χώρο του κολυμβητηρίου, όπου μπορεί όποιος πολίτης επιθυμεί να προσέλθει και να υποβληθεί σε δωρεάν τεστ.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε,  υπάρχει συνεργασία  του Δήμου με τον ΕΟΔΥ ώστε να γίνει επιπλέον δειγματοληψία στην περιοχή της Ανάληψης Μακρύ Γιαλού στην οποία επίσης υπάρχει έντονη κινητικότητα και όσον αφορά εργατοτεχνικό προσωπικό και ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή, οπότε είναι καλό να υπάρξει μία εικόνα  για τη διαμορφούμενη κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Σητείας ανέφερε ότι εφόσον επαληθευτούν οι προθέσεις και οι προβλέψεις της Πολιτείας  σχετικά με την διαδικασία ανοίγματος  της εστίασης  τον επόμενο μήνα και γενικότερα ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον «οι καλύτερες προϋποθέσεις για την επίσκεψη σε ένα  τόπο δημιουργούνται από ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον. Αυτό μέχρι τώρα φαίνεται ότι υπάρχει στην περιοχή μας. Καλό είναι λοιπόν όλοι μας να το προστατέψουμε ώστε να έχουμε Άνοιξη καιρού τις δυνατότητες εκείνες για να μπούμε σιγά – σιγά σε μία κανονικότητα.

Να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα καταστήματα της εστίασης, να μπορέσει η οικονομία να επαναλειτουργήσει στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα βέβαια.

Όλοι μας είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Όλοι έχουμε σχεδόν ξεπεράσει και τα όρια της αντοχής μας.  Όμως είναι σημαντική η  πιστή εφαρμογή των μέτρων. Ας κάνουμε λίγο λοιπόν ακόμα υπομονή, όπως λένε οι επιστήμονες είναι πολύ πιθανόν η καλοκαιρινή περίοδος να είναι πολύ διαφορετική από τον Χειμώνα που ζήσαμε όλοι μας».

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας