Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Έκκληση στους δημότες να προσέχουν και αν έχουν συμπτώματα να απευθύνονται στο γιατρό

 

Ο Δήμος Σητείας είναι στο επίπεδο της επιτήρησης από το Σάββατο και ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «στην περιοχή μας σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία και την ιδία εικόνα που έχουμε,  ο κόσμος έχει συμμορφωθεί.

Εκλείπει το φαινόμενο  κάποιων εστιών όπου συγκεντρωνόταν κάποιοι  πολίτες.  Εύχομαι να πάνε όλα καλά και για την συνέχεια.  Είναι σίγουρα μία δύσκολη περίοδος.  Είμαστε εν αναμονή και των νέων  αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών στα λύματα από τη ΔΕΥΑΣ.  Σύμφωνα και με τις προηγούμενες ενδείξεις   αναμένεται βελτίωση της κατάστασης.  Όμως,  για άλλη μία φορά απευθύνουμε έκκληση στους συνδημότες μας,  εάν παρουσιαστούν κάποια συμπτώματα που να παραπέμπουν σε κορονοϊό,  είναι υποχρέωση όλων μας άμεσα να απευθυνθούμε στον θεράποντα οικογενειακό μας ιατρό ή στο Νοσοκομείο.  Πέραν του ότι πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα προφύλαξης,  είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την όποια εξάπλωση,  την όποια εστία,  η οποία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.»

Εμβολιασμοί

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε στην διαδικασία  του εμβολιασμού η οποία  όπως είπε,  βάσει των όσων ακούγονται, ενδέχεται να βελτιωθεί και να υπάρχει δυνατότητα περισσότερων εμβολιασμών στην κοινότητα.

«Η δική μου εκτίμηση είναι  ότι θα έχουμε ακόμα ένα δύσκολο τρίμηνο- τετράμηνο.  Ας κάνουμε υπομονή.  Οι αντοχές όλων έχουν σχεδόν εξαντληθεί,  υπάρχουν προβλήματα  στο επαγγελματικό,  οικογενειακό κομμάτι,  στην καθημερινότητα όλων μας.  Ελπίζουμε να βελτιωθεί αυτή η δύσκολη κατάσταση για να μπορέσουμε τουλάχιστον την καλοκαιρινή περίοδο να μπούμε σε διαφορετικούς ρυθμούς.  Είναι κάτι που έχει ανάγκη όλη η τοπική κοινωνία.  Από την δική μας πλευρά όπως  έχουμε επισημάνει,  κάνουμε ότι μπορούμε,  είμαστε κοντά στους δημότες μας,  στις υπηρεσίες», υπογράμμισε  ο Δήμαρχος Σητείας.

Ανέφερε εκ νέου για την πρόθεση και την προσπάθεια που ήδη καταβάλλεται για την διεξαγωγή εκ νέου τεστ – μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Δήμο Αγίου Νικολάου –από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  στην περιοχή της Σητείας «να κάνουμε ξανά μία επαναληπτική σειρά rapid test.  Υπάρχει η διάθεση και το επιδιώκουμε.  Όπως είπαμε εκτός των  ελέγχων στα λύματα και η διαδικασία των τεστ δίνει μία εικόνα για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση επιδημιολογικά στην κοινότητα.  Εύχομαι να περάσει  ήσυχα η τρέχουσα εβδομάδα και  να μπορέσουμε σιγά – σιγά να επανερχόμαστε στην καθημερινότητα μας.»

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας