Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Αιχμές Ζερβάκη για τις κεντρικές επιλογές διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στη συνάντηση με τον Μ. Θραψανιώτη (Video)

DSC03487Πολύ προσεχτικά αλλά με σαφήνεια ο δήμαρχος Σητείας   Γιώργος Ζερβάκης πήρε σήμερα δημόσια αποστάσεις από τις κεντρικές επιλογές διαχείρισης της δύσκολης κατάστασης στην περιοχή μας με τα κρούσματα κορονοιου, ιδιαίτερα στην  απόφαση του ΕΟΔΥ να μην συνεχίσει την διενέργεια τεστ στο Παλαίκαστρο.

Ζήτησε μάλιστα, να ακούγονται περισσότερο από τους αρμόδιους φορείς και οι τοπικές κοινότητες και οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι.


Η τοποθέτηση του δημάρχου  έγινε στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα (έχει κι αυτό την σημασία του )όταν  υποδέχθηκε, σήμερα, στο γραφείο του τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Μανωλη Θραψανιώτη, που επισκέφτηκε το Παλαίκαστρο και την Σητεία,για να ακούσει τον προβληματισμό  του κόσμου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου Νίκου Χατζηδάκη και του δημάρχου Σητείας.

Ο βουλευτής , που έχει παρέμβει με ανοιχτή επιστολή στο θέμα έχοντας ζητήσει την αναστολή λειτουργίας των σχολείων ,επανέλαβε  την θέση του υπέρ της διενέργειας μαζικών τεστ  στο Παλαίκαστρο, την Σητεία και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Θραψανιώτης μίλησε για κατάσταση παρά πολύ δύσκολη, εκφράζοντας την αυτονόητη, όπως είπε , συμπαράσταση του στους κατοίκους, Αναφερόμενος στο ‘θέμα της ευθύνης του καθενός μας απέναντι στην προστασία της προσωπικής μας ζωής αλλά ταυτόχρονα και των συμπολιτών μας” είπε θα πρέπει να πειθαρχούμε  στα μέτρα των φορέων “.

Θα έπρεπε να υπάρξουν μαζικά τεστ για να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, είπε ο Μ.Θραψανιώτης, ευχόμενος να περάσει αυτό το πρόβλημα, χωρίς απώλειες.

Ο Γιώργος Ζερβάκης , επανέλαβε πως η κατάσταση δεν είναι καλή  “Είμαστε στην κορύφωση της προβλήματος”, είπε. “Πρέπει όλοι να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, αυτοέλεγχο και την  ατομική ευθύνη που επιβάλλεται”, συμπλήρωσε.

Από τις δειγματοληψίες που γίνονται στα λύματα, φαίνεται πως και στην Σητεία υπάρχει φορτίο  που εκτιμάται πως είναι χαμηλό προς το παρόν σε αντίθεση με το Παλαίκαστρο, ενημέρωσε ο Γ.Ζερβάκης, αναφερόμενος σε δειγματοληψίες που έγιναν την 7η Ιανουαρίου.

Οι αναφορές του όμως στον ΕΟΔΥ, είχαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Γ. Ζερβάκης σημείωσε πως, προσπαθούμε  να έχουμε όσο γίνεται καλύτερη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, “ούτως ώστε να εντείνουμε λίγο τις προσπάθειες στον δειγματοληπτικό έλεγχο των rapid test , γιατί, όσο μεγαλύτερη εικόνα έχεις, τόσο καλύτερα μπορείς να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση”.

Δεν  άπτονται όλα των αρμοδιοτήτων του δήμου , είπε, οι δυνατότητες μας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περιορισμένες. Την κεντρική διαχείριση ιδιαίτερα των υγειονομικών κρίσεων  σε δύσκολες περιπτώσεις την έχει η κεντρική εξουσία, συμπλήρωσε.

Και το πιο σημαντικό:” Επειδή είμαστε κοντά στα προβλήματα, έχουμε καλύτερη εικόνα, εκτιμούμε ο τι πάντα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους όσοι διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις τις τοπικές κοινωνίες .  Οι δήμοι είναι πάντα αρωγοί. Καλό θα ήταν, επομένως ,η  φωνή μας και η  γνώμη μας να ακούγεται λίγο περισσότερο”.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Πηγή : Style 100Fm 




Συνολικες προβολες σελιδας