Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Συνέχεια στα rapid tests και νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Σητεία!

Συνέχεια στα rapid tests και νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Σητεία!Εντείνεται η προσπάθεια να αποτυπωθεί όσο καλύτερα γίνεται η εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου.
Εν μέσω σκληρού lockdown, που τέθηκε σε ισχύ από τα ξημερώματα σήμερα, στο Παλαίκαστρο Σητείας συνεχίζονται τα rapid tests για τον κορωνοϊό, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, ήδη, από τους σημερινούς ελέγχους, έχουν εντοπιστεί ακόμα επτά θετικά κρούσματα, που έρχονται να προστεθούν στα 15 της χθεσινής ημέρας και τα 8 των προηγούμενων ημερών. Σε όλους όσοι βρέθηκαν θετικοί δόθηκαν εντολές για απόλυτη τήρηση των επιβαλλόμενων μέτρων και 14ήμερο κατ’ οίκον περιορισμό.
Σήμερα, όπως είναι ο σχεδιασμός θα γίνουν συνολικά 200 έλεγχοι προκειμένου να αποτυπωθεί όσο καλύτερα γίνεται η εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τις εξελίξεις των ημερών, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας σε όλη την τοπική κοινότητα Παλαικάστρου για ένα δεκαήμερο επιβλήθηκαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα που αφορούν: 

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως, με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών και λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).

Την ίδια ώρα, όπως γράψαμε νωρίτερα, προβληματισμό προκαλεί η καταγραφή τριών νέων κρουσμάτων, σε άλλη περιοχή του Λασιθίου. Πρόκειται για μέλη οικογένειας, που είχαν ταξιδέψει μέσα στις γιορτές στην Βόρεια Ελλάδα και επιστρέφοντας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό
 
Πηγή : Cretalive

 

Συνολικες προβολες σελιδας