Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Σητείας: “Υπάρχουν συνεχώς καινούργια κρούσματα, αλλά δεν είναι ορφανά”

 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας κ. Γιάννης Κατσαράκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ τόνισε ότι «το εμβόλιο σαφώς δίνει ελπίδα. Νομίζω ότι βοήθησε πολύ στη λήψη απόφασης εμβολιασμού έγκαιρα, και η αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Όσον αφορά τα κρούσματα μιλάμε για ελεγχόμενη κατάσταση. Υπάρχουν συνεχώς καινούρια αλλά δεν είναι “ορφανά”.  Αυτό είναι καλό. Δηλαδή δεν έχουμε ορφανά κρούσματα αυτή τη στιγμή, έχουνε κάποια σχέση, βρίσκουμε την διασύνδεση και έτσι μπορεί και ο ΕΟΔΥ να κάνει τη δουλειά του, απομονώνονται αυτοί που είχαν επαφή με τα επιβεβαιωμένα και να περιορίζεται η διασπορά. Νομίζω ότι ο κόσμος προσδοκά το εμβόλιο, να μπορέσει να απελευθερωθεί.

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, φοράμε πάντα τη μάσκα μας, κρατάμε αποστάσεις, κάνουμε αντισηψία στα χέρια μας.

Μαζί με το εμβόλιο νομίζω ότι θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και να αλλάξουμε τη ζωή μας τους επόμενους μήνες. Να επανέλθει η κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα γιατί αυτό έχει σημασία. Βλέπουμε και εμείς ως Παιδίατροι όσον αφορά τα παιδιά αλλά και στους ενήλικες ότι υπάρχουν στοιχεία που έχει διαταραχτεί η ψυχική ισορροπία των ανθρώπων και νομίζω ότι επιβάλλεται να επανέλθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κανονικότητα».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας