Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Σοβαρά τώρα, κυρία Μπορμπουδάκη;

7iep-1021x425

 Οι αυξημένες υποχρεώσεις τις οποίες επικαλέστηκε για να μην παρευρεθεί , διαδικτυακά έστω, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή μας,

υποχώρησαν φαίνεται τις τελευταίες μέρες και έτσι η διοικήτρια  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, βρήκε τον χρόνο να επισκεφτεί την Σητεία και το Παλαίκαστρο το Σαββατοκύριακο για να διαβεβαιώσει πώς όλα βαίνουν καλώς.

Για να πούμε την αλήθεια  δεν πιστεύουμε πως υποχώρησαν οι υποχρεώσεις της.

Πρέπει λογικά, να είναι μεγάλες. Τόσες, που να μην της έδωσαν το περιθώριο  να συνεννοηθεί με το Γραφείο Τύπου της για να ενημερώσει για αυτήν την επίσκεψη της.

Το γραφείο Τύπου της Υγειονομικής Περιφέρειας, έχει σημαντική  δραστηριότητα.  Μας κατακλύζει με φωτογραφικό υλικό, κυρίως, μερικές φορές αυτό συνοδεύεται και από δελτία τύπου , για στιγμές όπως η αναχώρηση των εθελοντικών νοσηλευτριών για την Θεσσαλονίκη, παλιότερα. Πρόσφατα, για την έναρξη των εμβολιασμών και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης που γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ο τι γιατροί και νοσηλευτές εμβολιάζονται μετά από αναβολή και ένα μικρό χαμό που δημιουργήθηκε, δεν απασχόλησε την ΥΠΕ. Εξάλλου, όπως είπε η κυρία Μπορμπουδάκη, “ουδέποτε αντιμετώπισε πρόβλημα η ΥΠΕ”.
Αλήθεια τώρα,  κυρία Μπορμπουδάκη;
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε έναν κατάλογο θεμάτων,  όπως για παράδειγμα τους ασθενείς που στοιβάζονται σε θαλάμους, με τις κλινικές να έχουν στριμωχτεί στα νοσοκομεία για να χωρέσει και η κλινική covid,  την υποστελέχωση που τώρα γίνεται πιο έντονη με το ίδιο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μιλά για μια επικοινωνιακή διαχείριση και να αναφέρεται στον χαρακτηρισμό “ήρωες της πρώτης γραμμής “, με πικρή ειρωνεία  και άλλα πολλά-αλλά το θέμα μας είναι το Παλαίκαστρο και η Σητεία , τώρα.
Σε αυτήν την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο και για την οποία κανένας δεν θεώρησε πως είναι απαραίτητο να ενημερώσει πως θα πραγματοποιηθεί,  η κυρία Μπορμπουδάκη έκανε απλώς μια ανακοίνωση, μπροστά σε όσους εκπροσώπους του Τύπου έτυχε να  βρίσκονται εκεί.

Μίλησε σε ένα απολύτως προστατευμένο περιβάλλον,  χωρίς  να χρειαστεί  να εξηγήσει κάτι, η να δικαιολογήσει κάποια ολιγωρία. Ποια ολιγωρία, στο κάτω κάτω;. Διότι, μπορεί ως μέσο με μιλάμε για το έλλειμμα πληροφόρησης και να αναδεικνύουμε το θέμα, αλλά να πούμε κάτι πολύ σημαντικό, κατά την γνώμη μας. Για αυτό το μείζον και σημαντικό, δεν κλήθηκε να παραστεί η αντιπολίτευση. Οι επικεφαλής των παρατάξεων, δεν ενημερώθηκαν σχετικά. Και επειδή είναι εύκολο να επικαλεστεί κανείς τον συνωστισμό κλπ, υπάρχουν και τα ψηφιακά μέσα. Δεν επιστρατεύτηκαν σε αυτήν την περίπτωση,  όμως.
Μην  περιμένει κανείς πως δόθηκαν λύσεις ή πως υιοθετήθηκαν αιτήματα. Η ατομική ευθύνη πρωταγωνίστησε στις δηλώσεις. Αποκλειστικά και μόνο αυτή. ..
Να διορθώσουμε, Ένα αίτημα εισακούστηκε. Τα τεστ  στην Σητεία. Για το Παλαίκαστρο   ούτε λόγος. Γιατί, όταν μια περιοχή είναι σε lockdown ,  όταν ανοίξει και καλέσουμε τον κόσμο, θέτουμε σε κίνδυνο τους πάντες. Αυτό μας είπε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ και η επικεφαλής των Κινητών Μονάδων Λασιθίου Αθηνά Καρπούζη. Άραγε, όταν καλούμε τον κόσμο,  στη ίδια περιοχή, να φέρει τα παιδιά του στο σχολείο, δεν βάζουμε κανέναν σε κίνδυνο;
Εν πάση περιπτώσει,  η κυρία Καρπούζη, το είπε καθαρά: “Ακολουθούμε συγκεκριμένες γραμμές. Δεν είναι δικές μας αποφάσεις. Είναι πολιτικές αποφάσεις “. Τίποτα άλλο.

 

Υ. Γ. Παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Σητείας Μαρία Δαρατσιανού που επίσης μας μάλωσε  γιατί δεν δείχνουμε ατομική ευθύνη και συμφώνησε με την “διοικήτρια της”, όπως είπε.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας