Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Μάρω Νικητάκη: Πως μου μεταδόθηκε και πως βιώνω τον κορονοιό

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/shteia11_radiolasithi.gr_-750x375.jpgΗ πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Σητείας μίλησε στο Ρ.Λ. σχετικά με το πως βιώνει τον κορονοιό αλλά και με τον τρόπο μετάδοσης του καθώς τη μέρα της πρωτοχρονιάς βρέθηκε σε συγγενικό σπίτι.

«Πρόκειται για ένα αόρατο και ύπουλο ιό. Μέρα πρωτοχρονιάς βρέθηκα σε συγγενικό σπίτι και σημειωτέον δέχτηκα την πρόσκληση γιατί ήξερα ότι εκεί που θα πήγαινα, πρόσεχαν. Παρευρέθηκαν και  άτομα από το Παλαίκαστρο. Μόλις έγινε γνωστό την επόμενη μέρα ότι υπήρχαν θετικά κρούσματα κορονοιου στο Παλαίκαστρο σκέφτηκα ότι πιθανότατα να ήταν θετικά αυτά τα άτομα που είμασταν μαζί, άρα ίσως και εγώ.

 ην 6η μέρα έκανα rapid τεστ βγήκε θετικό,  αρνητικά τα τεστ της υπόλοιπης οικογενειας μου όπως επίσης βγήκε θετικό και το μοριακό τεστ για εμένα.

Κάθε μέρα είχα και ένα νέο σύμπτωμα όπως κακουχία πονόλαιμος βήχας, μπούκωμα. Πέρασα αυτή την ψυχοφθόρα εμπειρία του κορονοιου με πολύ ήπια συμπτώματα, ως μια απλή ίωση η οποία όμως φοβίζει, γιατί δεν ξέρεις πως θα εξελιχτεί μέχρι τέλους. Η ψυχολογία, η διατροφή και το κάλο ανοσοποιητικο είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι. Επίσης να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είμαστε λεπροι εμείς που νοσούμε. Μη στοχοποιούμε αυτόν τον κόσμο που έχει περάσει τον κορονοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή :Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας