Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Σχεδόν κανονικά λειτούργησαν τα σχολεία χθες στο Δήμο Σητείας

 

Διαφορετική είναι η εικόνα από χθες ως προς την προσέλευση των παιδιών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά στην περιοχή του Δήμου Σητείας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «Ο Μύσων» κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης

δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ότι χθες σχεδόν κανονικά λειτούργησαν τα σχολεία, καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις και στα μαθήματά τους.

Η εικόνα αφορά και τα περιφερειακά σχολεία, όπως μεταξύ άλλων του Παλαικάστρου και του Πισκοκεφάλου, στα οποία τις προηγούμενες ημέρες δεν προσερχόταν κανένας μαθητής. Από χθες λειτουργούν με το μαθητικό δυναμικό τους, όπως συμβαίνει σχεδόν συνολικά και στα σχολεία της πόλης της Σητείας.

Βέβαια δύο τμήματα στο 1ο Δημοτικό έχουν τεθεί σε αναστολή για 14 ημέρες -έκαστο βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Σχεδόν κανονικά λοιπόν λειτουργούν από χθες τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Σητείας. Με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως τόνισε ο κ Αλεξάκης. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι γονείς που επικοινωνούν με τον Σύλλογο αναφέροντας ιδιαιτερότητες σε ό,τι αφορά την ύπαρξη ευπαθών ομάδων στο οικογενειακό περιβάλλον. Αλλά και υπογραμμίζουν ότι ακόμη φοβούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Όμως πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό.

Ζητούμενο για την εκπαιδευτική κοινότητα -όπως επισημαίνεται- είναι τα σχολεία να είναι ανοικτά και να λειτουργούν με ασφάλεια τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμενο είναι, όπως τονίζεται, η μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας ώστε να διεξάγονται περιοδικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και να καταγράφεται η τρέχουσα κάθε φορά κατάσταση προκειμένου να μπορεί να είναι έγκαιρα διαχειρίσιμη.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας