Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Την αξιοπρέπεια στην υγεία και την παιδεία διεκδίκησε σήμερα η Ομάδα Γυναικών Σητείας(βιντεο-φωτο)

DSC03561

 

 Οι γυναίκες της Σητείας βρέθηκαν σήμερα στους χώρους έξω από το νοσοκομείο για να εκφράσουν την αγωνία τους και να διατυπώσουν για ακόμα μια φορά τα αιτήματα για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ,

πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων με νέες προσλήψεις και όχι μετακίνηση προσωπικού.

DSC03568

Είναι μερικά  από όσα τέθηκαν σήμερα με έμφαση από την Ομάδα Γυναικών Σητείας, που με αυτόν τον τρόπο συμμετείχε στην σημερινή Μέρα Δράσης για την Υγεία.

 

 

Τα αρνητικά τεστ , είναι ένα θετικό γεγονός, όμως  αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό ,είπε στον STYLE 100 η Γεωργία Ρεμουντάκη, μέλος του Δ.Σ της Ο.Γ.Σ.. Αντιθέτως, όπως είπε, πρέπει να ενδυναμώσουμε  τη φωνή μας και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα. Δηλαδή, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού για να μην μετατραπούν τα νοσοκομεία σε κέντρα υγείας μιας νόσου.

DSC03567

Όπως είπε, υπάρχει ήδη μια όχι καλή κατάσταση το ΠΑΓΝΗ με ραντεβού και χειρουργικά να αναβάλλονται, με ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό να μετακινείται στην κλινική covid  και εμβολιαστικά κέντρα.  «Εξαντλούν τους υγειονομικούς», είπε.

Την σημερινή δράση στήριξε η Λαϊκή Συσπείρωση και στον STYLE 100 μίλησε , η εκπαιδευτικός μέλος του συλλόγου «Ο Μύσων».

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, είπε, δηλαδή, υγεία, μόρφωση και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους εργαζόμενους.

DSC03570

Η κυρία Χρυσουλάκη τόνισε πως από τον Ιούνιο είχε εκφραστεί επίσημα η αγωνία των εκπαιδευτικών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων  , με αιτήματα προς το υπουργείο και την κυβέρνηση συνολικά για νέες αίθουσες, συνεχή τεστ, επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Δεν έγινε τίποτα απο όλα αυτά, είπε, και φτάσαμε να μετράμε κάθε μέρα και νέα κλειστά τμήματα στα σχολεία της περιοχής . Έθεσε και θέμα διασύνδεσης του σχολείου με το νοσοκομείο, με την παρουσία σχολιάτρου.

DSC03558

 ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας