Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Απάντηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σε δημοσίευμα του STYLE 100 fm

1-1-0

 

Σε απάντηση δημοσιεύματος σας, στις 10.1.2021, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης ουδέποτε κλήθηκε να παρευρεθεί διαδικτυακά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και αρνήθηκε. Αντίθετα, έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητα της να συμμετέχει όποτε κριθεί αναγκαίο, για την ενημέρωση του Δ.Σ. του Δήμου και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης μετέβη στη Δημοτική Ενότητα Ιτάνου, του Δήμου Σητείας, το Σάββατο 9.1.2021, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους στο Παλαίκαστρο, να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας και να συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν στην  υποστήριξη της υγείας των κατοίκων της, δεδομένων των μέτρων υγειονομικής απομόνωσης που ισχύουν στην περιοχή.

Επίσης, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, για την οργάνωση της οποίας η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης δεν είχε καμία αρμοδιότητα.

Σχετικά με τη συνέχιση διενέργειας τεστ στο Παλαίκαστρο, όπως επαρκώς εξηγήθηκε, η δράση δεν ενδείκνυται σύμφωνα με τα επιστημονικά πρωτόκολλα διαχείρισης της πανδημίας που οφείλουμε να ακολουθούμε κατά περίπτωση και τα οποία καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Η διενέργεια rapid test μέσα από αυτοκίνητο διενεργείται με ασφάλεια, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Συνθήκη την οποία παρακολουθεί η επόπτρια ΚΟΜΥ Λασιθίου, προκειμένου να ανακοινωθεί η ημερομηνία διενέργειας τους στη Σητεία.

Η εμβολιαστική κάλυψη των υγειονομικών διενεργείται ομαλά σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και οι Διοικητές των νοσοκομείων βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και σε πλήρη ετοιμότητα. Ετοιμότητα που οδήγησε στην χωρίς προβλήματα έως σήμερα αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κρήτη, την πρόσληψη προσωπικού και τη δημιουργία κλινών, βάση του εγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου κάθε νοσοκομείου.

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία κατά την οποία υλοποιείται η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται πάντοτε πρόθυμη σε κάθε γόνιμη πρόταση συνεργασίας.

Ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης σχετικά με την μετάβαση της κας Μπορμπουδάκη στο Παλαίκαστρο και τη Σητεία δεν υπήρξε, αφενός για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, καθώς η τοπική κοινότητα τελεί σε υγειονομική απομόνωση, αφετέρου λόγω σεβασμού στις αρμοδιότητες του φορέα που απευθύνει την πρόσκληση.

 

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας