Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

«Τσάντα της Αγάπης» και φέτος με προσφορές επιχειρηματιών, φορέων και πολιτών

 

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τα Χριστούγεννα το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσέφερε και φέτος την «Τσάντα της Αγάπης» σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ πρόκειται για μία καθιερωμένη δράση του Περιφερειακού Τμήματος που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια. Μία κίνηση αλληλεγγύης που υπενθυμίζει στους ανθρώπους που δοκιμάζονται ότι υπάρχουν συνάνθρωποι που νοιάζονται για εκείνους και το δείχνουν έμπρακτα. Ως εκ τούτου και φέτος κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της προσφοράς της Τσάντας της Αγάπης.

Περισσότερα από 100 δέματα δημιουργήθηκαν και προσφέρθηκαν χθες Δευτέρα. Δέματα με τρόφιμα όπως κρέας, γλυκά, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, οπωροκηπευτικά, λάδι κι άλλα προϊόντα.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια αυτή ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του ΕΕΣ κ. Παντελής Ανδρουλιδάκης δεν έκρυψε την χαρά και την συγκίνηση του εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν τρόφιμα ή χρήματα για να αγοραστούν τρόφιμα και να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας οι οποίοι ζουν μία δύσκολη καθημερινότητα.

Η προσφορά της τσάντας της αγάπης, φέτος διεξήχθη υπό δύσκολες συνθήκες δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας.  Για το λόγο αυτό ελήφθησαν και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και για τους ανθρώπους που έλαβαν τα δέματα και φυσικά για τις εθελόντριες και τους εθελοντές του Τμήματος που αφιέρωσαν χρόνο κι αγάπη για την δημιουργία τους.

«Πραγματικά είχαμε προβληματιστεί ιδιαίτερα για την υλοποίηση της δράσης φέτος. Για το αν θα καταφέρναμε να διανείμουμε την τσάντα της αγάπης στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσουμε στην οργάνωση και πραγματοποίηση της δράσης, με την τήρηση φυσικά όλων των μέτρων ασφαλείας.  Γνωστοποιήσαμε την πρόθεση μας αυτή στον κόσμο, στείλαμε και σχετική επιστολή πριν από λίγες ημέρες στους επαγγελματίες της πόλης μας και ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την συγκέντρωση των τροφίμων. Πραγματικά η ανταπόκριση των συμπολιτών μας επαγγελματιών ήταν συγκινητική. Τους ευχαριστούμε θερμότατα για αυτό. Όπως ευχαριστούμε και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου που στηρίζει κάθε χρόνο αυτήν την προσπάθεια όπως έκανε και φέτος. Επίσης τους Βιοκαλλιεργητές Σητείας για την προσφορά ελαιολάδου. Ευχαριστίες από καρδιάς προς όλους όσοι συνέβαλαν για την προσφορά της τσάντας της αγάπης. Είναι κάτι που δείχνει και την ευαισθησία όλων προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας», τόνισε ο κ. Ανδρουλιδάκης.

Όπως προαναφέρθηκε, η διανομή έγινε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Υπήρξε καταρχήν τηλεφωνική επικοινωνία των εθελοντών του Τμήματος με τους ανθρώπους που προσφέρθηκαν τα δέματα έτσι ώστε να προσέρχεται ο καθένας σε συγκεκριμένη ώρα και να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

«Εφαρμόσαμε τα μέτρα ασφαλείας καθ’ όλη την διαδικασία, κάτι που είναι απαραίτητο στο πλαίσιο των συνθηκών που βιώνουμε λόγω κορωνοιού. Έτσι και οργανώθηκε σωστά η δράση και έγινε ακολούθως η διανομή. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί βοηθήσαμε για να περάσουν κατά κάποιο τρόπο λίγο καλύτερα αυτές τις μέρες, οι συνάνθρωποι μας. Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά όλους όσοι συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή. Θερμά ευχαριστούμε τις εθελόντριες και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας για την αμέριστη βοήθεια τους για άλλη μία φορά. Ευχόμαστε σε όλους, σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα, υγεία, αγάπη και μία καλή νέα χρονιά».

 

Πηγή : Ανατολη

Συνολικες προβολες σελιδας